Xeraco rep el guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d’envasos de vidre durant la campanya Banderes Verde

Aquesta iniciativa premia l’esforç de l’hostaleria local i al propi consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, ha fet lliurament a l’Ajuntament de Xeraco del guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d’envasos de vidre establit durant la campanya Banderes Verdes, que va tenir lloc durant els mesos de juliol i agost.

Un total de 28 restaurants, bars i quiosquets xeraqueros van participar aquest estiu en la campanya en col·laboració amb l’Ajuntament, amb l’objectiu d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler.

Durant els dos mesos de duració de la campanya s’han aconseguit recuperar en la localitat 69.440 kg d’envasos de vidre, la qual cosa ha possibilitat que Xeraco aconseguisca l’Iglú Verd pel seu compromís amb el medi ambient i el reciclatge de vidre.

Aquesta iniciativa, el propòsit de la qual és guardonar l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l’estiu, ha comptat amb la participació de 127 consistoris i més de 13.000 establiments hostalers de fins a cinc comunitats autònomes, Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. En la Comunitat Valenciana, han sigut 39 els municipis participants.

L’acte de lliurament del guardó ha comptat amb l’assistència del tècnic de zona de Ecovidrio, Manuel Sala, i de l’alcalde, Avelino Mascarell.