Cullera es llança a per la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

Un total de 167 restaurants, bars i xiringuitos del municipi turístic se sumen a la iniciativa que premia la lluita contra el canvi climàtic

Més de 167 establiments hostalers de Cullera participaran aquest estiu en la quarta edició del Moviment Banderes Verdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. Una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

La capital turística de la Ribera competirà amb 42 municipis de la Comunitat Valenciana i tractarà d’arrabassar el distintiu a Benidorm i Oriola, els dos municipis que van resultar guanyadors en l’última edició de Banderes Verdes.
El Moviment Banderes Verdes contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival.

A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

II Baròmetre sobre la Sostenibilitat Hostalera

En aquesta nova edició del Moviment Banderes Verdes, Ecovidrio durà a terme la II edició del Baròmetre sobre la Sostenibilitat Hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Segons la I edició d’aquest baròmetre, la qual va comptar amb la participació de 10.000 locals d’hostaleria, 7 de cada 10 establiments de les zones costaneres apliquen ja mesurades de sostenibilitat en la gestió dels seus negocis. La Comunitat Valenciana, amb un 7,08 sobre 10, i Catalunya, amb un 7,06 sobre 10, van anar al capdavant en la mitjana, seguides per la Regió de Múrcia (6,9), els Illes Balears (6,6) i Andalusia (6,3).

Moviment consolidat

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança de Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvoluparà enguany en més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, s’entregaran nou Banderes Verdes en tot el país.

Chiclana i Fuengirola (Andalusia), Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit (Catalunya), Oriola i Benidorm (Comunitat Valenciana), Sant Antoni de Portmany (els Illes Balears) i San Javier (Regió de Múrcia) van ser els huit municipis reconeguts en l’edició anterior pel seu activisme en favor de l’economia circular i la recuperació verda l’any passat i competiran en aquesta nova edició per revalidar el reconeixement.