Xeraco rep 45.000 euros per a la canalització de la Sèquia Travessera

L’objectiu conjunt de Xeraco i Xersa ,és restaurar la Sèquia Travessera, i convertir aquest tram en un atractiu turístic i mediambiental per a la comarca

 

L’ajuntament de Xeraco rebrà 45.000 euros de la Generalitat per a la canalització que permetrà les extraccions de l’aigua en la zona dels aiguamolls de la Sèquia Travessera.

Amb aquesta subvenció, des del consistori, es podrà dur a terme la millora d’aquesta infraestructura que permetrà extraure aigua de la zona de la marjal i, a més, habilitar una via verda al costat de la Sèquia Travessera que connecte la marjal de Xeraco i Xeresa, i permeta posar en valor el patrimoni natural de la comarca de la Safor, des de Gandia fins a la Valldigna.

La sèquia Travessera –també coneguda com Sèquia dels Trénor– creua pràcticament de nord a sud la Marjal de la Safor, a més de constituir una infraestructura hidràulica de primer ordre per a la canalització de l’aigua i el control del nivell freàtic de la marjal entre els termes de Xeresa i Xeraco. Amb el pas del temps, aquesta canalització ha anat perdent funcionalitat i actualment es troba en un avançat estat de deterioració.

 

Aposta per la mobilitat sostenible

Així mateix, l’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, ha anunciat que «des de l’Ajuntament optarem a una altra de les subvencions perquè ens permeta desenvolupar, de forma més completa, aquest projecte de mobilitat sostenible«. També, ha anunciat que «ja estem en negociacions per a recuperar la subvenció de la Diputació de l’any 2017 que encara no s’ha pogut executar amb l’objectiu de finalitzar la canalització que podrem posar en marxa a través d’aquesta ajuda de la Generalitat».

Aquest suport ens permetrà dinamitzar i donar a conéixer l’ampli patrimoni natural que té la comarca de la Safor, la qual alberga multitud d’espècies endèmiques, tant de flora com de fauna autòctones, que podran ser conegudes per part de tots els visitants.

Aquesta iniciativa farà possible recuperar la Sèquia Travessera, una infraestructura primordial per a poder recircular l’aigua i contribuir a la seua oxigenació.