La Via Verda del Serpis: descobrir Vilallonga a través de l’antic traçat ferroviari

La Via Verda és una ruta lineal de 13 km entre Lorcha i Villalonga que segueix el camí de l’antic ferrocarril

Vilallonga és una d’eixes localitats ideals per a passar unes jornades de turisme de naturalesa, practicar senderisme o recórrer moltes de les seues rutes. Una alternativa per a les persones que volen fugir de la platja i busquen la tranquil·litat d’estar rodejades de natura.

Entre totes les propostes que ofereix esta localitat de la Safor destaca, sense cap dubte, la Via Verda, al costat del Riu Serpis. Es tracta d’un traçat adaptat per al senderisme i el cicloturisme sobre l’anomenat Tren dels Anglesos, l’antic traçat del ferrocarril d’Alcoi a Gandia que es va posar en marxa el 24 de gener de 1893.

Durant el recorregut podreu gaudir del paratge natural del Racó del Duc o de la coneguda zona del Barranc de l’Infern, un estrenyiment de la vall de Perputxent cap a Vilallonga; restes d’antigues construccions del ferrocarril, encara en peus, com a casetes, baixadors o un depòsit d’aigua on el tren cap a una parada -tots en diferents estats de conservació-; fàbriques de llum i antics molins; túnels, dos d’ells on es necessita llanterna per a caminar, amb sortints per a gaudir de les vistes; cascades i zones de bany del Serpis amagades; i una sendera lineal però molt bonic per a gaudir d’una completa ruta.

Una alternativa per a descobrir el passat de la comarca de la Safor i gaudir de la natura en estat pur.