Xeraco inaugura un nou carril de ciclovianants que uneix el poble amb la platja

Es tracta d’una nova infraestructura a través de la que es pretén donar una major seguretat gràcies a l’habilitació de l’espai amb la il·luminació

Xeraco va inaugurar aquest passat diumenge, 9 d’octubre, el nou carril de ciclovianants que uneix el poble amb la platja. «Amb aquest nou carril, el govern municipal dona resposta a una llarga reivindicació veïnal«, ha declarat l’alcalde, Avelino Mascarell.

«Aquesta infraestructura millorarà substancialment la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de Xeraco que no podien desplaçar-se amb seguretat mitjançant bicicleta o a peu des del poble fins a la platja», ha destacat el primer edil.

La finalització de les obres “posa a la disposició de totes les persones una via per a poder anar a peu i amb bici del poble a la platja amb les millors condicions d’accessibilitat i seguretat viària”, ha assegurat Mascarell.

El projecte, que ha consistit en l’obra d’una legislatura, ha comptat amb cinc trams: el primer i segon d’ells des de l’Oficina de Turisme fins a la Torre de Guaita gràcies a una subvenció bianual de la Conselleria i a recursos propis; el tercer d’ells des del pont nou fins a la rotonda del vaixell gràcies a la Diputació; el quart tram des de l’eixida de Xeraco fins als magatzems de taronges i Martí Navarro gràcies al Pla d’Inversions de la Diputació; i el cinqué d’ells des de la gasolinera de Martí Navarro fins a la rotonda del vaixell gràcies a recursos propis de l’Ajuntament.

Es tracta d’una nova infraestructura a través de la que es pretén donar una major seguretat gràcies a l’habilitació de l’espai amb la il·luminació i que, a més, facilitarà que la gent puga practicar exercici. Des de l’executiu local s’ha previst millorar la infraestructura amb tres zones de descans, amb ombra d’arbres i bancs.