Xàtiva posa en marxa una escola d’empoderament per a dones

S’ofereixen més d’una quinzena de tallers repartits en cinc espais diferenciats: digital, de creixement, personal, salut, artístic i laboral

 

La Casa de les Dones ha presentat la programació de l’Escola d’Empoderament de cara al present curs, amb més d’una quinzena de tallers en cinc espais diferents: digital i tecnològic, de creixement personal, de dona i salut, artístic i creatiu, i d’orientació laboral.

A l’espai digital i tecnològic es realitzaran cursos d’Alfabetització digital i bàsica tant I com II (preinscripcions obertes fins al 11 i el 13 d’octubre), mentre que a l’espai de creixement personal es realitzaran tallers d’intel·ligència emocional (inscripcions fins al 13 d’octubre), gestió de les emocions (inscripcions fins al 12 de gener) i cura personal (inscripcions fins al 5 d’abril). Pel que fa a l’espai Dona i Salut, hi haurà tallers de Sòl pelvià (amb inscripcions en dues edicions: octubre i abril), de «Salut emocional, física i mental» (amb tres edicions en novembre, febrer i maig), i d’Alimentació Saludable (inscripcions fins al 8 de febrer).

Respecte a l’espai d’Orientació Laboral, es realitzarà un itinerari integrat d’inserció sociolaboral per a dones, amb tallers de DAFO, Currículum Vitae, Entrevista, Portals d’Ocupació i Grup de Suport. Per últim, a l’espai artístic i creatiu, es podran realitzar activitats com el taller de Fotografia d’Autoretrat (fins al 6 de novembre), Artteràpia (amb tres cites diferenciades: «Dibuixant la meua xiqueta interior» fins al 29 de novembre, «Estimar-me» fins al 28 de febrer i «M’expresse i m’allibere» fins al 10 d’abril) i Fotografia amb el mòbil (inscripcions fins l’1 de març). A més a més hi haurà un club de lectura i un taller de batucada durant tot el curs.

Cal destacar que tots els tallers són gratuïts i cada participant podrà inscriure’s en un màxim de tres cursos per trimestre, quedant exclosos aquells tallers que no necessiten d’inscripció. L’assignació de places es farà una vegada finalitzat el període d’inscripció i la comunicació es farà a través de whatsapp o de correu electrònic. Les inscripcions als tallers (amb places limitades) s’obriran per trimestres i tindran preferència les dones.

Les preinscripcions per a les diferents activitats es poden fer presencialment a la Casa de les Dones o bé de manera online a través d’un QR que podràs trobar a la revista amb tota la informació de l’Escola.

A més a més, durant l’any, també hi haurà una sèrie d’activitats obertes a tota la ciutadania com la mostra d’algunes exposicions dedicades a Entrenar la mirada feminista, les Mestres del pinzell, el Concurs de cartells del 25N, les Dones de ciència, les Pioneres del feminisme a Espanya, les Dones de la República o una exposició fotogràfica sobre Dones, màrgens i mirades.

L’escola d’empoderament és un projecte dut a terme des del departament de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva amb el qual es pretén potenciar l’empoderament de les dones i impulsar la seua participació sociopolítica, amb la finalitat de crear una societat més justa i diversa. A més de ser un espai de trobada de les dones per a reflexionar, debatre i aprendre, l’escola és un lloc en el qual compartir experiències amb dones de totes les edats i procedències, oferint la possibilitat de participar i organitzar-se en col·lectius i xarxes.