Sis països es donen cita a Xàtiva per parlar de participació ciutadana

L’objectiu és fomentar la presa de decisions a l’àmbit local mitjançant consultes públiques i reforçar la participació ciutadana a la vida política europea

Xàtiva ha acollit hui una jornada del projecte europeu «Active Cities» on han participat representants de Grècia, Hongria, Bèlgica, Eslovènia i Espanya.

L’encontre ha tingut lloc a la Casa de Cultura amb una xerrada, una presentació i unes activitats dinamitzadores a càrrec de les tècniques de Joventut i el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Cuenca. La jornada continua aquesta vesprada amb una visita al Castell i un sopar.

Aquesta cita forma part d’una sèrie de trobades a diferents ciutats europees al llarg dels anys 2023 i 2024. El pròxim encontre tindrà lloc en novembre a Romania.

Els objectius principals del projecte són fomentar les sinergies entre diferents entitats locals europees; identificar, compartir i debatre pràctiques, metodologies i ferramentes d’utilitat local; reforçar la participació ciutadana a la vida política europea i fomentar la presa de decisions en l’àmbit local mitjançant consultes públiques.

El projecte, que compta amb una subvenció europea de 30.000 €, va destinat a les autoritats locals i regionals en l’àmbit nacional, entre les quals destaquen les dones i els joves com a figures tradicionalment infrarepresentades a les institucions.