Xàtiva obté 205.000 € per a millora dels serveis informàtics

Amb aquesta ajuda, els fons europeus que arriben a la ciutat s’acosten ja als 6 milions €

El Ministeri de Política Territorial ha emés una resolució en la qual concedeix a l’Ajuntament de Xàtiva unes ajudes de 204.910, 67 euros per a la millora dels seus serveis informàtics, ajudes provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. Aquest pla espanyol està emmarcat dins dels elaborats pels 27 estats membres de la Unió Europea per acollir-se al Pla de Recuperació per a Europa Next Generation EU.

 

Amb aquestes ajudes, les subvencions que arriben a la ciutat provinents dels Fons Next Generation s’acosten ja als 6 milions d’euros. El conjunt de les distintes subvencions rebudes inclou, a més de la millora de la informàtica municipal, la reforma de la Casa de la Ciutat en matèria de sostenibilitat i accessibilitat, el pla de sostenibilitat del Castell de Xàtiva i les actuacions de millora de la mobilitat urbana plantejades.

 

Tornant a les ajudes concedides amb data d’ahir, aquestes formen part de la convocatòria de projectes de modernització i digitalització en l’àmbit de les administracions de les entitats locals. Venen a finançar actuacions com ara el canvi de servidors que suporten les distintes aplicacions informàtiques de gestió municipal o la migració dels portals webs municipals a altres dispositius de major capacitat.

 

També s’aborda la sincronització de les aplicacions de l’ajuntament amb la carpeta ciutadana, un espai personal en línia que simplifica la relació dels ciutadans amb les administracions públiques, compost per un portal web i una aplicació mòbil, tant per a sistema operatiu iOS com per Android.

 

Altra de les actuacions subvencionades suposa la millora de la seguretat dels equips informàtics. A tal fi, es disposarà de l’aplicació EMMA, una solució del Centre Criptològic Nacional contra les ciberamenaces que serveix per a para verificar qui o què està connectat a la xarxa municipal. També s’adoptarà el sistema FortiGate, un tallafocs de nova generació que serveix per a protegir la comunicació interdepartamental i prevenir la fuga d’informació, detectant i bloquejant accessos no autoritzats. Finalment, es renovaran les aplicacions antivirus.