Xàtiva aprova en l’últim ple de 2022 tres plans clau per al futur de la ciutat

S’han aprovat el Pla Normatiu de l’Ajuntament 2023, el Pla Estratègic de Subvencions i el Pla Estratègic de Turisme de Xàtiva 2030

El plenari municipal celebrat aquest divendres 23 de desembre, l’últim de l’any 2022, ha aprovat tres Plans vinculats a Xàtiva: el pla Anual Normatiu de l’Ajuntament de Xàtiva per a 2023, el Pla Estratègic de Subvencions i el Pla Estratègic de Turisme de Xàtiva 2030.

El Pla Estratègic de Subvencions ha eixit avant amb els vots favorables del PSPV-PSOE i de la regidora no adscrita Maria Beltran, i les abstencions de Xàtiva Unida, Partit Popular i el regidor no adscrit Juan Giner.

«Ens dotem d’una ferramenta important per a una gestió transparent de les subvencions, matèria sempre polèmica, al tractar-se de transferències de capital públic cap a altres entitats», ha indicat el portaveu socialista Ignacio Reig, qui ha remarcat que «al tractar-se ja de la tercera edició, està completament formulat i cada subvenció perfectament definida, a més d’establir un procediment extremadament rigurós de concessió i amb un procés de seguiment i avaluació que caldrà executar a partir d’ara».

El regidor de Xàtiva Unida Héctor Cuenca, ha manifestat per la seua part que «al llarg de la legislatura s’han succeït les pèrdues de subvencions, amb greus errades sense solucions. Continuem sense complir l’acord plenari. Aquest Pla no servirà per a millorar les subvencions a rebre i veurem si millora les subvencions a concedir».

També s’ha aprovat, d’altra banda, el Pla Anual Normatiu 2023 de l’Ajuntament de Xàtiva en compliment de la Llei de Transparència, Bon Govern i Participació. En aquest sentit s’ha requerit a tots els departaments el detall de les ordenances i dels Reglaments a modificar de cara al proper any.

Pla Estratègic de Turisme

Al plenari municipal també s’ha aprovat el Pla Estratègic de Turisme de Xàtiva 2023, el qual ha comptat amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Partit Popular i els regidors no adscrits Juan Giner i Maria Beltrán; i l’abstenció del grup Xàtiva Unida.

Aquest Pla conté accions classificades dintre de huit estratègies: de sensibilització, d’innovació, de configuració de producte, de marca de comunicació i promoció, d’enfortiment empresarial, de suport a la millora de la informació i ús turístic de la destinació, de coordinació i gestió del pla i de governança turística col·laborativa.

«Aquestes estratègies ajudaran a assolir els objectius establerts, possibilitat els gestors a organitzar la seua posada al mercat, seguint uns criteris tècnics que busquen assolir un dinamisme turístic més gran», ha explicat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui també ha manifestat que «aquest Pla és un document obert i viu, i serà un projecte col·laboratiu entre tots els agents de turisme de la ciutat, que permet totes les adequacions i aportacions necessàries per aconseguir els objectius marcats hui en dia per Turisme CV i INSVATUR, com són la configuració del producte turístic i la consecució dels objectius de l’Agenda 2030».

Per la seua part, el regidor de Xàtiva Unida Alfred Boluda ha indicat que «aquest Pla s’aprova a corre-cuita perquè finalitza el termini del decret corresponent. Si hui fora el 28 de desembre pensaria que és una innocentada, perquè és massa genèric i sense cap mena de contingut. Difícilment podrà ser un full de ruta a seguir». Per la seua part, la regidora del Partit Popular Pilar García ha exposat que «aquest és un document de mínims, genèric, sense informació qualitativa i sense ser un reflex de la realitat». D’altra banda, la regidora no adscrita Maria Beltrán ha indicat que «aquest Pla recull tot allò present al nostre municipi: demanda i oferta turística, part econòmica… es projecten 8 estratègies per ser competitius en matèria turística».

En aquest sentit, també s’ha aprovat la proposta de la Comissió Mixta de Turisme i la designació dels seus representants. Per part dels grups municipals els representants seran Pedro Aldavero (PSPV-PSOE), Alfred Boluda (Xàtiva Unida) i Pilar García (Partit Popular). Es tracta del primer projecte turístic de la ciutat que inclou la governança col·laborativa, el qual comptarà també amb representats del sector turístic. Un conjunt de 69 actuacions necessàries per impulsar el sector turístic de Xàtiva davant l’horitzó de l’agenda 2030.

Click here to change this text