Xàtiva acollirà dos camps de voluntariat per a joves durant el proper mes de juliol

Les activitats, promogudes per l’IVAJ i l’Ajuntament, seran «La Costa del Castell» amb caràcter mediambiental i «Compartint vides» amb caràcter social

L’Ajuntament de Xàtiva té previst realitzar de la mà de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) dos camps de voluntariat a la ciutat durant el proper mes de juliol.

D’una banda, del 4 al 17 de juliol està previst el camp de voluntariat mediambiental «La Costa del Castell», destinat a joves d’entre 15 i 17 anys, el qual té l’objectiu d’adequar i condicionar la Costa del Castell de Xàtiva atenent la importància de conservació del patrimoni històric i natural del municipi, generant al mateix temps un impacte formatiu i educatiu a través de la conscienciació, reconstrucció i sensibilització mediambiental.

Les tasques principals d’aquest camp seran la rehabilitació de camins, sendes i desbrossament; la neteja de la zona i l’eliminació de residus i enderrocs; i la senyalització i condicionament dels marges dels camins.

D’altra banda, del 18 al 31 de juliol tindrà lloc el camp de voluntariat social «Compartint vides», destinat en aquest cas per a joves d’entre 18 i 30 anys. Aquest camp busca possibilitar les interaccions entre xiquetes i xiquets, persones joves i persones majors sense llaços biològics, promovent llaços afectius entre distintes generacions i afavorint l’intercanvi cultural, proporcionant sistemes de recolzament positiu que ajuden a mantindre el benestar i la seguretat de les diferents generacions.

Entre les activitats que es duran a terme en aquest camp es troben l’ajuda amb les noves tecnologies per a persones majors i persones amb diversitat funcional; activitats d’animació lectora, activitats recreatives i jocs de taula i tradicionals; visites a espais expositius de Xàtiva; activitats relacionades amb el ball i la música; activitats sobre reciclatge, comerç just i igualtat de gènere o jocs de memòria.

Ambdós camps de voluntariat estan organitzats per l’institut Valencià de la Joventut amb la col·laboració de l’Ajuntament i durant l’activitat es realitzaran també excursions i visites, tallers i activitats formatives o d’animació, vetllades nocturnes, dinàmiques de grup, activitats esportives i jocs. El treball de les persones voluntàries tindrà lloc durant el matí.