Vilallonga manté la Junta de Govern malgrat la intenció del PSPV d’anul·lar-la amb «falsetats»

L’alcalde Román Garrigos afirma que els socialistes “només busquen entorpir” la gestió que va a velocitat de vertigen al contrari de quan governava l’exalcalde condemnat

L’Ajuntament de Vilallonga manté activa la Junta de Govern, un òrgan municipal que serveix per agilitzar la gestió i facilitar tots aquells assumptes que es porten a ple.

L’alcalde de Vilallonga, Román Garrigos, ha explicat que la Junta mai no ha deixat d’estar vigent, “malgrat les mentides del PSPV”, que només busca “entorpir la gestió de govern local”, també «amb falsetats»

Garrigós entén el “nerviosisme dels socialistes”, després de quatre “anys de gestió responsable” i d’edils al capdavant del consistori que saben “arribar a acords”, mentre que el PSPV s’ha caracteritzat per haver comptat amb un exalcalde condemnat per gestionar de forma irregular, com la Justícia ha sentenciat.

Garrigós, del Partit Popular, ha explicat que al ple extraordinari del passat 7 de novembre el PSPV va forçar una votació per suprimir la Junta de Govern i que tots els assumptes s’emportessin directament al ple, “el que suposaria sessions plenàries eternes com passava fa anys”.

Abstenció de Compromís

Però la votació és nul·la. Tot i que els cinc regidors del PSPV van votar a favor, Compromís es va abstenir i el PP va votar en contra. Les regidors de Fer Poble, partit que està al govern al costat del PP, no van acudir en entendre que és ple no tenia legalitat i així ha estat.

La Junta de Govern només es podria haver anul·lat amb majoria absoluta, és a dir sis vots, no els cinc amb què compta el PSPV, com recull l’acta de la sessió plenària, cosa que no deixa cap dubte.

Garrigós només veu en aquesta «jugarreta» del PSPV la intenció d'»entorpir, alentir i enterbolir» la gestió d’un govern que treballa a velocitat de vertigen per defensar els interessos dels veïns de Villalonga.

Decisions importants

“La Junta de Govern és un òrgan molt útil. Aquí es debaten tots els temes abans d’anar a ple i es poden tirar endavant decisions de menor importància com a contractacions de menys de 15.000 euros o de menys de 40.000 euros si es tracta d’alguna obra”, ha detallat l’edil del PP.

En definitiva, «al PSPV no li interessa que hi hagi Junta de Govern perquè està donant fruits i s’està governant millor que amb l’exalcalde condemnat». A més, ha finalitzat indicant que a principis de legislatura es va aprovar que hi hagués Junta de Govern i això en garanteix també la permanència.