4,6 milions per a rehabilitar 360 cases i barris d’Oliva

L’aportació mitja és de 1.400 euros per família i es podran fer millores per valor d’11.000 euros

L’Alcaldessa d’Oliva Yolanda Balaguer ha rebut la notícia del Vicepresident i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica Hèctor Illueca la resolució del Programa d’ajudes a les actuacions de rehabilitació de barris dels Fons Next Generation UE i li ha anunciat que Oliva és un dels municipis beneficiats d’aquesta subvenció.

A Oliva se li ha concedit íntegrament el projecte Pla de Barris presentat per a rehabilitar i millorar l’entorn de l’eixample urbà des de la carretera de Gandia fins a l’inici de la carretera de Gabriel Siscar. El municipi rebrà d’aquests fons europeus 3,7 milions d’euros, que es traduiran en una inversió total de més de 4,6 milions d’euros amb l’aportació de 400.000 euros de l’Ajuntament.

Plànol de l'àmbit d'actuació del projecte a Oliva.
Plànol de l’àmbit d’actuació del projecte a Oliva.

Les obres de rehabilitació dels habitatges estaran subvencionades en un 87% de mitja. Amb una aportació mitja de 1.400 euros per família, es podran fer millores l’habitatge pel valor d’11.000 euros, en actuacions destinades a la conservació, millora de l’accessibilitat i eficiència energètica. Un total de 359 habitatges amb més de 50 anys d’antiguitat es podran beneficiar d’aquesta subvenció per millorar les seues condicions en matèria d’accessibilitat, energètica, social i ecològica les actuacions que es podran desenvolupar fins el 2026.

Sostenibilitat ecològica i social

El projecte de millora de l’entorn urbà subvencionat pels fons europeus consistirà en la reurbanització del Carrer Comtessa Maians pel valor de 400.000 euros. El nou disseny buscarà la sostenibilitat ecològica i social alineant-se als objectius establerts pels Fons Next Generation.

Es preveuen actuacions per fer més amable i acollidora la zona d’àmbit públic mitjançant la incorporació d’espais d’estança de qualitat al llarg del vial i la seua adequació als nous estàndards d’accessibilitat.

Per a la gestió de les ajudes i assessorament a les famílies es destinaran 287.000 euros d’aquesta subvenció per a la contractació d’una oficina tècnica. Segons l’alcaldessa d’Oliva Yolanda Balaguer que s’ha mostrat encantada i satisfeta per l’anunci de Conselleria assegura que «les actuacions previstes i presentades al Programa Barris responen a una necessitat i a una reivindicació del barri i aquesta subvenció possibilita la solució que mereixen: la rehabilitació de les vivendes antigues de la zona de l’eixample del cas urbà d’Oliva».

Xarxes i infraestructures

«Per a revertir el deteriorament i millorar la qualitat urbana i modernització de les xarxes i infraestructures redissenyarem aquesta zona i la jerarquia viaria per fer-la més amable i accessible, la renaturalitzarem i la farem més sostenible energètica i socialment» ha afegit Balaguer.

Ha volgut aclarir que serà l’Ajuntament d’Oliva qui es posarà en contacte amb veïnat de la zona per a informar-los del procediment a seguir.