Una exposició recorre els 50 anys d’història de muntanyisme a Vilallonga

L’agrupació local reuneix material, trofeus i l’acta fundacional en una mostra en el Gran Cafè

L’Agrupació Muntanyista Vilallonga compleix mig segle de vida i per aquest motiu ha organitzat una exposició en el Gran Cafe del Centre on mostra tota classe de materials per a realitzar tant muntanyisme com espeleologia.

La mostra compta amb el suport de la Federació Valenciana i de l’Ajuntament de Vilallonga, que ha cedit l’espai al col·lectiu. L’obertura de la mostra és aquest dissabte 3 de desembre a les 19 hores, com ha indicat un dels organitzadors de l’acte, Enrique Moratal.

En la mostra es poden veure els trofeus que han aconseguit els integrants del col·lectiu en aquestes cinc dècades, així com campaments de muntanya i tot el necessari per a realitzar espeleologia.

L’alcalde de Vilallonga, Román Garrigós, ha lloat l’esperit del col·lectiu que durant 50 anys ha sigut un exemple per a la població, organitzant activitats i despertant l’interès cap a aquesta disciplina de veïns de Vilallonga i d’altres localitats.Garrigós, a més, ha comentat que Villalonga és una població compromesa amb l’esport com ve demostrant de manera constant. “Fem costat a l’Agrupació Muntanyista en aquesta iniciativa i a totes les entitats que fomenten l’esport i la vida saludable”.

D’altra banda, Moratal ha indicat que Villalonga és una localitat idònia per a practicar qualsevol tipus d’iniciativa esportiva, sobretot les relacionades amb la muntanya. “Tenim cims de mil metres a només uns quilòmetres de la mar”. A més de tot el material que es podrà veure, estarà exposada l’acta fundacional de l’agrupació de l’any 1971, així com els noms de molts dels integrants de l’entitat i els seus assoliments.