Román Garrigós: «Vilallonga ha obtingut en 2022 més de mig milió d’euros en ajudes per a obres i generar riquesa i ocupació»

Roman Garrigós, alcalde de Villalonga, «en este 2023 treballarem i lluitarem per a millorar les necessitats i qualitat de vida del nostre poble i que els villalonguins i villalonguines es senten orgullosos de viure al millor poble de la Safor»

 

En estes dates tan assenyalades, Roman Garrigós, alcalde de Villalonga ha repassat per a Infoniu les claus, assoliments i projectes destacats del seu pas pel consistori. El màxim responsable de la ciutat ha posat l’accent en diversos aspectes de la gestió municipal i en els projectes previstos per a este 2023 acabat d’encetar.

En quina situació considera que es troba Vilallonga?

A dia de hui, VILLALONGA, esta en una situació bastant privilegiada, no corre perill, com a poble d´interior, de despoblament, i tot gràcies a un teixit empresarial que fan un poble mes dinàmic i social que dona ocupació, no sols als veïns del poble sinó a la resta de la comarca. A més, té un gran potencial medi ambiental, gràcies a un entorn Natural i paisatgístic que ens envolta, com la Serra de la Safor, l’Almirall, la Cuta…. o el mateix riu Serpis, als que hem de tenir en compte per dinamitzar aquest sector turístic.

Quines són les polítiques que destaca d’esta legislatura?
Hem volgut passar pàgina a dos legislatures on políticament les relacions entre els diferents grups estaven crispades per culpa de unes gestions poc participatives, partidistes i interessades, d’ahí, que la nostra voluntat, i no sols al principi, sinó en dues vegades es van donar a tots els regidors competències per a que ens involucraren en la gestió del dia a dia en  l’ajuntament. Altre aspecte a destacar és el gran esforç que estem duent a terme en la estabilització de 28 llocs de treball de personal interí en fixe així com  la contractació de un ADeL, per poder tramitar el major nombre de Subvencions tan de la Diputació com de la Generalitat, ja que en total, Vilallonga ha obtingut en 2022 més de mig milió d’euros en ajudes per a obres i generar riquesa i ocupació. Per això acabem d´incorporar a la plantilla, un altre Agent de Desenvolupament Local per als fons “New Generation” .

Què remarcaria del seu pas per l’alcaldia respecte l’etapa anterior?
Hi-han moltes coses, però si he de remarcar alguna, seria el gran enteniment, al principi, entre els tres partits polítics que vàrem formalitzar aquesta aposta de govern, per dur a terme tots aquells projectes, en els quals coincidíem i que eren prioritaris per a la gran majoria del poble, com per exemple el accés al Centre de Salud mes ample i segur per el C/ Estació, la compra de un solar al barri de les cases noves per aparcar vehicles, l’asfaltat del Pàrquing Santa Ana i altres vies Rurals (Tot dins del Pla de Mobilitat) o el que serà el Pavelló Cobert amb la construcció inicial de una multipista i dos camps de pàdel…..

Què li agradaria deixar finalitzat abans d’acabar la legislatura?
M’agradaria que tots eixos projectes que hem consensuat entre tots, tan per mig del Pla d’Inversions com via Subvencions, que pogueren estar, sinó acabats, al menis iniciats o adjudicats. Entre ells, a més dels ja citats, i que formarien part del segon Pla d´Inversions seria molt important, arreglar el dipòsit de aigua potable de l´Ermita el qual va col·lapsar a principis del 2020, el que serà un nou lloc de espargiment a la entrada de la localitat amb la construcció de un escenari fixe dotat de semisòtan per a banys, camerinos i magatzem. També arreglar alguns camins que estan en  mal estat i els Porxos de l´Ermita de San Antoni.

Té intenció de presentar-se a les properes eleccions?
Sí, no hem estat al cap davant del consistori ni dos anys i m’agradaria repetir per poder acabar tot allò que hem iniciat i sobre tot posar pau entre els grups per a treballar conjuntament per el interès comú dels nostres veïns i iniciar de una vegada per totes polítiques de consens per millorar l’atenció, la qualitat de vida i els serveis en general tant per a joves com per als majors.

I quins projectes tindria per a Villalonga?
Primer que res tot el que hem començat tenim l’obligació d’acabar-ho i després sabedors de les grans possibilitats i perspectives de futur que té al abast Villalonga m’agradaria impulsar turísticament el nostre poble i poder oferir tot l’encant Natural de les muntanyes i de la via verda, en la qual ens hem bolcat. El primer pas seria que no enderroquen i preservar com a patrimoni els assuds que hi-han al llarg del riu Serpis al mateix tems que restaurar per mig de fons europeus tot el que ha significat històricament l´indústria hidrològica de les antigues “Fabriques de la llum” on el projecte per mig de una subvenció ja esta en fase de redacció. Segona, reconstruir els antics ponts de Ferro de igual forma que abans i aplanar el antic trajecte del tren per a que els senderistes i cicloturismes de diferents nivells d’estat físic, transiten per el que serà la nova ruta “Eurovelo”.  Tercer i necessari es habilitar un centre de atenció per als majors on poder passar el dia amb la supervisió per part de professionals i envoltats de un gran jardí complet de aparells per a tonificar els músculs i recuperar la mobilitat en articulacions.

I per acabar, que li dessitja als villalonguers per a este any que comença?
Als Villalongers, al igual que a la resta de ciutadans de la Safor, sols desitjar-los que tot allò que somien es complisca perquè fent-se realitat els somnis dels veïns es fan realitat les necessitats del poble. Nosaltres, com a gestors del Consistori, treballarem i lluitarem per aconseguir totes aquelles demandes i peticions tan socials, esportives, recreatives, musicals, urbanístiques, culturals…per a millorar les necessitats i qualitat de vida del nostre poble i que es senten orgullosos de viure al millor poble de la Safor……VILLALONGA.