«Vacunes, vacunes i més vacunes», el missatge del president del govern, Pedro Sánchez

Sánchez ha insistit en les altres mesures complementàries com l’ús de la màscara, i les mesures de prevenció i prudència.

 

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha realitzat una declaració institucional en la qual ha subratllat que la vacunació és la millor arma€ per a lluitar contra el virus i ha insistit vacunes, vacunes i més vacunes.

En un missatge que havia generat molta expectació, per l’hora i la urgència de la convocatòria, el president del Govern ha assegurat que Espanya està en una Incidència Acumulada de 511 casos per cada 100.000 habitants  i ha confirmat la celebració d’una conferència de presidents telemàtica per a “l’estudi de mesures compartides”.

Sánchez ha explicat que aquesta nova ona “té unes característiques diferents” a la de l’hivern de l’any passat ja que malgrat tenir xifres similars de contagis l’ocupació dels hospitals és molt de menor el que es deu al fet que “les vacunes funcionen”. De fet, ha assegurat que avui uns 38 milions d’espanyols tenen la pauta completa i el 80% de les persones majors de 70 anys han rebut una tercera dosi de reforç.

I respecte a la vacunació dels escolars de 5 a 11 anys, ha indicat que el 5% de la població total ja ha rebut la dosi, i només el divendres “es van administrar 500.000 dosi” en tot el territori nacional. Així mateix ha enviat un missatge de suport a tot el personal sanitari que està assumint aquest procés.

Finalment, Sánchez ha insistit en les altres mesures “complementàries”, com l’ús de la màscara, i les mesures de prevenció i prudència. I ha volgut traslladar un missatge de “tranquil·litat i confiança” a tots els ciutadans.