Com obtenir el Certificat de vacunació COVID?

Es tracta d’un document de caràcter oficial que assegure que la persona titular ha rebut la pauta completa de vacunació

 

Tenir a mà el conegut Certificat COVID o el Passaport COVID sembla que es convertirà en una cosa imprescindible per a la quotidianitat. Un document de caràcter oficial que assegure que la persona titular ha rebut la pauta completa de vacunació (o l’adaptada si ha patit la malaltia) i que, per tant, el seu grau d’infecció o probabilitat de contagi és menys lesiva per a la resta de la ciutadania; segons l’administració sanitària.

No obstant això, cal diferenciar entre ells. El Certificat COVID és un document emès per cada país en el qual s’acredita que la persona ha rebut la pauta completa de la COVID19. Mentrestant, el Passaport COVID és un document certificat per la Unió Europea amb informació sobre cada persona relativa al virus com si aquesta està vacunada, si ha contret la malaltia durant els últims sis mesos o si té un resultat negatiu d’una prova homologada.

Ara bé, com disposar del certificat COVID? Una vegada més, l’opció més fàcil (encara que també la més complexa per a moltes persones) és a través dels dispositius electrònics mitjançant les aplicacions Apple Wallet per a IOS o Google Play per a Android.

Per a obtenir-ho, ha d’accedir-se, primer a la pàgina web habilitada per la conselleria de Sanitat que permet descarregar-se un document PDF que bé, es pot descarregar en el telèfon o imprimir i portar sempre damunt. No obstant això, per a disposar del certificat digital, és imprescindible realitzar aquest pas.

Certificat COVID en PDF conselleria Sanitat

-Accedir a AQUEST ENLLAÇ i clicar a Sol·licitar Certificat Covid Digital de la UE.

-Emplenar amb les dades de contacte: SIP, data de naixement, data expedició SIP i codi alfabètic que aparega. Una vegada emplenat, validar.

-En la part inferior, demanarà comprovar el número de telèfon mòbil mitjançant els tres últims dígits d’aquest o modificar les dades de la targeta sanitària en cas que estiguen desactualizados. En qualsevol cas, el servei ha d’acabar enviant al titular un SMS amb un codi de confirmació que caldrà introduir-lo en aqueixa mateixa pàgina web, en un caseller inferior.

-Una vegada fet i validat tot, es generarà el document PDF amb el Certificat COVID.

Certificat COVID per a IOS

Obrir Safari i accedir a AQUEST ENLLAÇ. https://www.getcovidpass.eu/privacy-en?lang==e
En la pestanya Crear el seu, acceptar els termes i condicions.
Apareixeran tres opcions diferents: Escanejar el codi QR, adjuntar el PDF del teu certificat, o bé, si ho prefereixes, adjuntar una captura de pantalla del Certificat COVID. Per a obtenir-ho, cal descarregar-li-ho de la Conselleria de Sanitat.
A continuació, l’aplicació generarà una targeta virtual amb un codi QR. Prem afegir.

Passaport COVID per a Android

En accedir a l’aplicació Google Pay, s’ha de seleccionar l’opció Obrir arxiu PDF. Per a obtenir-ho, cal descarregar-li-ho de la Conselleria de Sanitat.
Segons el format en el qual es dispose del certificat en el telèfon mòbil, existeixen dues opcions. Si es té en una captura de pantalla, cal seleccionar l’opció Obrir imatge. Si es té en un arxiu PDF, seleccionar l’arxiu i adjuntar-lo.
Acceptar l’opció d’Identificació del text per a permetre que l’aplicació de Google Play detecte el codi QR. Prémer a Usar resultat.
Accepta els termes i condicions del servei. En el cas que sol·licite emplenar alguns camps de text, emplenar únicament els que siguen obligatoris.
Selecciona Guardar per a disposar del Certificat COVID.