Una església neogòtica de Benigànim reobri al culte després de més de 50 anys

Després de diversos mesos de treballs de neteja, restauració i col·locació d’imatges i mobiliari ha reobert esta esglèsia tancada des de 1968

 

Una església neogòtica de la localitat valenciana de Benigànim, erigida al començament del segle XX, ha reobert al culte després de més de 50 anys.

El temple va ser construït entre 1910 i 1912, gràcies als donatius de Leonor Ortiz Mahiques, coneguda com a l´Ortisa, que va decidir dedicar-lo a la Verge dels Desemparats, segons ha indicat el rector de Benigànim Antonio Martínez López.

Les restes mortals de la benefactora i de la seua família, així com els de dos canonges de la Catedral de València vinculats a ella, descansen en una cripta sota la nau principal, també neogòtica.

Seu d’activitats culturals

L’església, construïda en pedra blanca i amb nombroses vidrieres, va quedar tancada al culte en 1968 quan les Germanetes dels Ancians Desemparats van clausurar la residència contigua al temple, construïda gràcies a la mateixa benefactora, per a anar a una major a Alzira, ha assenyalat el rector.

Encara que l’edifici de l’església va continuar llavors depenent de la parròquia principal de Benigànim, San Miguel Arcàngel, en estar ja tancat al culte va acollir des de llavors diverses activitats culturals promogudes per l’Ajuntament.

Ara, després de diversos mesos de treballs de neteja, restauració i col·locació d’imatges i mobiliari, l’església Verge dels Desemparats de Benigànim ha reobert al culte després de més de cinquanta anys, en una celebració amb totes les mesures de seguretat previstes per la pandèmia del coronavirus, com a aforament limitat, ús de màscara i dispensació de gel hidroalcohòlic a l’entrada.