Home Cultura Benirredrà restaura l’església i recupera la decoració original

Benirredrà restaura l’església i recupera la decoració original

Benirredrà restaura l’església i recupera la decoració original

Loles Cardona: «Ara, tot el poble pot gaudir i pot sentir-se orgullós de tindre una magnífica col·lecció de decoracions murals a la seua església, que parla de tota la seua història»

«A Benirredrà, l’estima, la constància i la preocupació pel patrimoni local, ha portat a recuperar un repertori decoratiu amagat per diferents capes de pintura i oblidat pel pas del temps a l’Església de Sant Llorenç», ha indicat la alcaldessa, Loles Cardona.

«Ara, tot el poble pot gaudir i pot sentir-se orgullós de tindre una magnífica col·lecció de decoracions murals a la seua església, que parla de tota la seua història». «El patrimoni religiós i cultural, aporta molt a l’essència i a la realitat de tot un poble», va afegir

La restauració integral de la decoració interior de l’Església de Benirredrà s’ha realitzat en diferents fases i des de l’any 2008 fins al 2018. En ella s’han invertit més de 200.000 euros finançats per les diferents administracions i la parròquia, posant en valor el patrimoni local que forma part del municipi.

Ha sigut una intervenció minuciosa i molt cuidada, amb uns criteris consensuats entre la Parròquia, l’Ajuntament de Benirredrà, la Conselleria de Cultura i la Diputació de València, que ha pretés traure a la llum tot el repertori decoratiu que s’ha conservat sota diverses capes de pintura i que pertany a diferents estils i èpoques de la història de la parròquia.

Amb la present intervenció s’ha recuperat una sèrie d’elements decoratius que formen part del nostre patrimoni local, que estaven completament amagats sota capes de pintura i lluïts, i que mostren el pas dels anys.

Les diferents intervencions realitzades han sigut possible gràcies a l’interés i la constància del rector de l’Església i la comunitat parroquial i a les aportacions econòmiques de la parròquia, de l’Ajuntament de Benirredrà, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

Aquest conjunt decoratiu serà un dels millors referents a la comarca de La Safor pel seu valor artístic i cultural. Aquest dissabte a les 18.30 hores se celebra la inauguració.