L’alumnat de Carcaixent participa activament de les activitats extraescolars gratuïtes

La programació ha permés la conciliació familiar i laboral dels pares i mares

Aquest any ha tingut lloc la segona edició de Bioescola, un programa d’activitats extraescolars gratuïtes organitzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Carcaixent que ha tingut un èxit de participants. L’alumnat ha pogut gaudir d’una àmplia oferta d’activitats relacionades amb distintes matèries: Hort i cultiu, Mobilitat sostenible, Orientació a la muntanya, Anglès, Ciència i Activitats complementàries.

La programació, que s’ha desenvolupat a través d’activitats lúdiques, educatives i dinàmiques, ha estat dirigida a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys dels diferents centres educatius de la localitat. Els tallers s’han dut a terme durant els mesos d’abril i maig, en horari de vesprada de dilluns a divendres i els dissabtes de matí, i està previst que finalitzen en juny.

El projecte ha sigut possible gràcies a una subvenció de 26.000 euros de la Conselleria d’Educació, amb la qual també es va realitzar una escoleta de Pasqua gratuïta els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril de matí, que va permetre a l’alumnat conèixer el patrimoni local de forma lúdica i divertida.

Una edició marcada per les pluges

Després del llarg període que hem viscut els últims mesos amb episodis de constants pluges l’alumnat del taller d’Hort i cultiu ha pogut cultivar, a la fi, les primeres llavors. Esta activitat, que s’ha desenvolupat al CEIP Francesc Pons, ha estat dirigida a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys que han pogut aprendre coneixements sobre plantes, fruits i resta d’activitats necessàries per a cuidar un hortet domèstic.

Laura Ruiz, Regidora d’Educació, ha comentat que “amb aquestes activitats s’han pogut treballar valors tan importants com la solidaritat, el respecte i l’ecologia, d’una manera dinàmica i participativa”. I ha recordat que “amb la planificació horària dels tallers s’ha aconseguit l’objectiu principal del projecte: que l’alumnat aprenga valors mentre juga i es divertix, alhora que es possibilita la conciliació familiar i laboral dels pares i mares de l’alumnat de Carcaixent”