Carcaixent posa en marxa una iniciativa ciutadana per “arxivar” la COVID-19

L’Arxiu i Biblioteca Municipal treballen per preservar i documentar la pandèmia provocada pel Covid-19

 

La Regidoria de Cultura, a través de l’Arxiu Municipal i de la Biblioteca Municipal, han posat en marxa el projecte “Arxivem la Covid19”,  per tal de recopilar fotografies, àudios, dibuixos o vídeos relacionats amb el dia a dia de convivència amb la covid-19. El projecte pretén documentar i publicar evidències documentals sobre els efectes socials de la pandèmia a Carcaixent continuant així amb les iniciatives municipals ja mampreses, per documentar este moment històric i facilitar-ne la investigació.

Esta iniciativa s’incardina dins d’un projecte més ampli proposat per l’Etno (Museu Valencià d’Etnologia) que ha convocat les unitats d’informació valencianes a col·laborar en la documentació de com els valencians i valencianes estem vivint el confinament i la crisi del coronavirus.

L’objectiu és deixar constància de com s’està vivint este moment històric de la pandèmia i els seus efectes en el nostre entorn més immediat. Per fer-ho, des de la Biblioteca i l’Arxiu s’anima als veïns i veïnes a compartir les seues experiències viscudes durant l’estat d’alarma, documentant la situació en forma de textos, dibuixos, àudios i fotografies.

 

Fons documental específic

Els documents es poden enviar per correu a biblioteca@carcaixent.es i per whatsapp al 648409630 (la mida no podrà ser superior a 20 MB). Per tal que la recollida estiga ben documentada i contextualitzada, caldrà identificar les següents dades: autoria, ubicació (carrer o zona) i títol que voleu donar. L’enviament dels materials comporta que es dona permís per la seua utilització posterior.

Els documents seran custodiats per l’Ajuntament, que podrà fer difusió en la web municipal, i podran ser utilitzats en exposicions i publicacions posteriors.

La finalitat és, a llarg termini, la creació d’un fons documental específic, custodiat en un repositori amb material de tot tipus, que testimonie com ha viscut la població el confinament i els efectes posteriors.