Tavernes imparteix un cicle formatiu per a desenvolupar aplicacions web

Els estudis es poden cursar al Jaume II després de l’autorització de la Conselleria d’Educació

La Conselleria d’Educació ha concedit a l’IES Jaume II de Tavernes de la Valldigna un nou cicle Superior de FP d’Informàtica. Es tracta del Cicle de Grau Superior Desenvolupament d’Aplicacions Web que se sumaria a l’oferta exitosa del centre consistent en el cicle d’informàtica de Grau Mitjà, el Cicle de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma en la modalitat de presencial i semipresencial en la modalitat d’FP Dual i també el cicle superior d’Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes.

Incorporació al mercat laboral

L’ IES Jaume II ha esdevingut un referent gràcies a l’exitosa incorporació al món laboral dels titulats, precisament en els cicles superiors d’informàtica així com la continuació d’estudis universitaris per part d’estos.

Estos cicles es finalitzen amb pràctiques anomenades Formació en Centres de Treball d’especial interés per al centre de Tavernes. Es realitzen en empreses privades de la comarca i comarques veïnes.

Cal destacar que més de la meitat d’este alumnat acaba incorporant-se a la plantilla en finalitzar la pràctica i titular. Les darreres enquestes realitzades entre els recents titulats demostren resultats més que satisfactoris per a este centre públic de la Safor-Valldigna no sols en la incorporació laboral sinó també en l’opinió que tenen els exalumnes ja que tots recomanen l’institut per a cursar qualsevol dels cicles superiors d’informàtica.

A data de hui, més del 71% de l’exalumnat està treballant i un 6% compagina esta feina amb altres estudis. De la resta de l’alumnat, un 25% que no s’ha incorporat al mercat laboral és perquè ha decidit continuar altres estudis, sent la Universitat el destí preferit.

Atenció a les necessitats del mercat i borsa de treball

Estes xifres són clares indicadores d’una encertada programació didàctica que té dos enfocaments.

Per una banda, un enfocament pràctic amb l’objectiu d’aconseguir la immediata incorporació a l’empresa i, per altra banda, un enfocament per a dotar a l’alumnat d’una bona base de coneixements generals d’informàtica que els permeta continuar estudis universitaris en centres com la Universitat Politècnica de València.

Este bon treball pedagògic del Departament d’Informàtica del centre amb resultats objectius ha obtingut la resposta de la Conselleria amb la concessió del nou cicle de DAW. Per al departament d’Informàtica la clau de l’èxit està en el procés d’adaptació constant del
currículum a les necessitats de l’empresa privada. Un nivell que ha pogut mantenir fins i tot durant el període de confinament pel COVID19. De fet, el sector privat és el que està contractant el 90% d’estos exalumnes.

A més, el departament disposa d’una borsa de treball per ajudar els exalumnes a buscar feina segons la seua formació. Es tracta d’una gestió voluntària que des del departament es duu a terme i que l’antic alumnat valora molt positivament.