Sueca facilita a les persones majors de 55 anys l’accés i ús d’aplicacions mòbils sobre salut

Connectats amb la tecnologia i salut les persones majors

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), i en col·laboració amb la Fundació Cibervoluntarios, dins del programa Saludables, ha oferit un taller gratuït destinat a persones majors de 55 anys amb la finalitat que aprenguen a utilitzar aplicacions mòbils de salut per a millorar la seua qualitat de vida i, al mateix temps, contribuir a trencar la bretxa digital.

Ensenyament digital

La regidora responsable d’ADL, Àngela Marí, ha acudit a la Ludoteca Municipal per a donar la benvinguda als participants en esta formació i agrair-los el seu interés, “a través del departament, venim col·laborant amb diverses entitats per a formacions educatives dirigides a persones majors amb l’objectiu de trencar la bretxa que existeix hui dia en este món tan digital. Se’ls ensenyarà a utilitzar l’aplicació GVA+Salut, però també altres relacionades amb la salut que els ajuden en el seu dia a dia a recordar, per exemple, que han de beure aigua, prendre’s la pastilla o tindre en compte la tensió, entre altres. En definitiva, que els servisca per a fer front a la societat actual tan informatitzada i puguen desenvolupar-se amb autonomia”.

Tancant bretxes

La coordinadora del Projecte de la Fundació Cibervoluntarios, Davinia Pérez, ha explicat que, totes les formacions que s’han oferit a Sueca, estan dirigides sempre a la població més major, a fi d’acabar amb la bretxa digital, en este cas, ensenyant-los a utilitzar aplicacions que els ajuden a millorar la seua salut i contribuïsquen a un envelliment actiu perquè se senten connectats i siguen més independents en els tràmits amb l’administració.

“Som una fundació que porta 20 anys treballant per la ruptura de la bretxa digital i per acostar les tecnologies i coneixements als majors, però també a altres col·lectius, com ara persones migrants o amb diversitat funcional, i a la ciutadania en general”.