Sueca Camina inicia obri temporada amb noves propostes per millorar la salut

L’oferta d’activitats s’amplia amb la introducció de tallers informatius, visites culturals i reconeixements en finalitzar el curs per a comprovar els beneficis produïts en la salut dels participants

El Casal Jove ha acollit la presentació d’una nova edició del programa Sueca Camina, una iniciativa del Departament de Salut de la Ribera que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Centre de Salut de Sueca. A més dels beneficis que aporta la pràctica de l’esport, el programa busca també millorar la sociabilitat dels participants; per això, ha ampliat el nombre d’activitats introduint tallers d’interés sobre alimentació, els perjudicis del tabac o com reconéixer els símptomes d’algunes malalties i saber previndre’ls, entre altres.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha valorat molt positivament la posada en marxa, un any més, d’este programa a la nostra ciutat, “amb el qual es busca impulsar la pràctica de l’esport i, al mateix temps, millorar les relacions socials que tant contribueixen també al nostre benestar personal. Ens enorgulleix saber que som un municipi que s’implica molt en l’organització d’una gran varietat d’activitats per a fomentar la pràctica de l’esport, fent honor al reconeixement que ens van brindar a nivell nacional, fa uns anys, com a ciutat saludable en projectes i en la pràctica”. Per la seua part, la regidora d’Esport, Celia Beltrán, ha anunciat com a novetat enguany, la participació del seu departament i la inclusió de més activitats que complementaran l’oferta als usuaris. “Treballem des de l’Ajuntament de manera transversal amb la finalitat que la ciutadania faça esport, camine; però també que es relacione i disfrute coneixent diferents racons de la nostra ciutat”.

Ribera Camina

Des del departament de Salut de la Ribera, el director d’Infermeria en Atenció Primària, Carlos Herrero, ha assenyalat que es tracta d’un projecte que va nàixer fa quatre anys i que compta ja amb la participació de 22 poblacions. “La nostra idea, des del primer moment, va ser la d’oferir als participants, a més dels beneficis de caminar, altres activitats que els puguen ser de gran utilitat”. El coordinador d’Infermeria del Centre de Salut de Sueca, José Ribera, ha explicat també que la temporada ha començat esta setmana i que les eixides s’han programat per als dilluns i dijous. “A més de caminar, el projecte engloba actuacions com un reconeixement als participants, gràcies al qual comprovem els beneficis que aporta a la salut la pràctica d’este hàbit; mesurem els paràmetres de salut en iniciar-se el curs i en finalitzar, per a constatar les millores que s’han produït”.