Sanitat invertirà 1,4 milions d’euros per a la construcció del nou consultori de Corbera

La posada en marxa del nou consultori millorarà l’atenció sanitària per als més de 3.000 usuaris assignats a este centre”

 

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat el projecte de construcció del nou consultori de Corbera, un edifici que s’alçarà al carrer Miguel Hernández de Corbera i que substituirà a l’actual consultori, per a oferir la millor atenció sanitària a la població d’este municipi.

Durant l’acte de presentació, Mínguez ha estat acompanyat per l’alcalde de Corbera, Vicent Marrades; la secretària autonòmica d’Eficiència i tecnologia Sanitària, Concha Andrés; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures, Jaime Peris, i la gerent del departament de salut la Ribera, Liliana Fuster.

Segons ha explicat el conseller “des de Sanitat destinarem 1,4 milions d’euros per a la construcció i posada en marxa d’este nou consultori, la qual cosa permetrà oferir a les 3.028 persones que estan assignades a este centre la millor atenció sanitària, ja que estarà dotat dels millors recursos assistencials”.

“A més –ha continuat el Conseller- amb la construcció d’este nou consultori atenem la reivindicació que este municipi porta realitzant des de fa ja molt temps, dotant-li d’una infraestructura digna, moderna i més concorde a les necessitats dels usuaris”.

En este sentit, ha indicat que “els tràmits per a la posada en marxa d’este nou centre assistencial continuen avançant i està previst que abans de l’estiu es liciten les obres de construcció”. Una vegada comencen les obres, el termini d’execució previst és de 12 mesos.

Així mateix, el conseller de Sanitat ha assenyalat que “serà un edifici modern de dues altures, i en una mateixa planta se situaran totes les consultes de manera que estiguen comunicades, la qual cosa facilitarà la labor assistencial del dia a dia, tant per als professionals com per als pacients”. La superfície en la qual es construeix és de quasi mil metres quadrats.

Millors recursos assistencials

El nou consultori de Corbera disposarà d’una àrea de medicina de família, amb dues consultes per a medicina i una consulta per a infermeria; a més comptarà amb una àrea de pediatria, composta per una consulta de pediatra i una d’infermeria pediàtrica.

D’altra banda, comptarà amb una àrea maternal, en la qual se situarà la consulta de matrona i una sala per a educació sanitària. A més, el pla assistencial inclou una àrea d’extraccions, tractaments i atenció d’urgències, que se situarà en una sala polivalent dotada amb monitor-desfibril·lador, material de reanimació, electrocardiògraf, pulsioxímetre amb sonda i ecògraf bàsic.

Finalment, hi haurà una àrea de recepció amb una sala d’espera per a 25 persones i comptarà amb espais per a magatzem, lavabos de personal i vestuaris.

Quant a recursos humans, hi haurà un equip dotat de set professionals. En concret, seran dos professionals de medicina de família, un pediatre, dues professionals d’infermeria (un en pediatria), una matrona i un auxiliar administratiu.

Retrat de la Dra. Carmen Piera al CSI Sueca

Després de la seua visita a Corbera, el conseller Mínguez i la direcció del departament de salut de la Ribera s’han traslladat fins al CSI Sueca, per a assistir a l’acte pel qual el centre sanitari del municipi ha adoptat el nom de la doctora Carmen Piera, la primera universitària de Sueca i pionera de l’oftalmologia valenciana.

A partir d’este moment, un retrat de la Dra. Piera, obra de l’artista suecana Manola Roig Cel·la, presidirà la façana principal del centre de salut on l’oftalmòloga va desenvolupar els últims anys de la seua carrera professional, després d’haver treballat en altres localitats de la comarca, com Cullera i Alzira.

La iniciativa ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Sueca i en ella han participat, a més dels representants de la Conselleria, familiars de la doctora Piera i representants de la corporació municipal.