Cullera i Gandia entre els huit únics municipis amb Bandera Blava de forma interrompuda des de fa 36 anys

La Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, encarregada de lliurar estos distintius, ha dut a terme un acte per a reconéixer als municipis espanyols que de manera ininterrompuda han obtingut el distintiu de qualitat ‘Bandera Blava’.

 

 

El Castell de Cullera ha sigut escenari aquest divendres de l’acte d’homenatge que ADEAC España (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor) ha dut a terme per a reconéixer als huit únics municipis espanyols que des de fa 36 anys i de manera ininterrompuda, han obtingut el distintiu de qualitat ‘Bandera Blava’.

La capital turística de la Ribera ha sigut una de les localitats que ha rebut aquest reconeixement.

«És un honor per a Cullera haver sigut triada per Adeac España per a celebrar aquest acte d’homenatge», ha assenyalat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

L’objectiu d’aquesta trobada ha sigut reconéixer el compromís i l’esforç diari dels tècnics municipals que treballen per a complir els exigents criteris de qualitat ‘bandera blava’.

«Aquest assoliment no hauria sigut possible sense els treballadors i treballadores municipals de Cullera que s’esforcen tots els dies perquè les nostres platges estiguen en perfectes condicions», ha afegit Mayor.

Gandia, Alcalá de Xivert, Alacant, Calp, El Campello, Alfaz del Pí i Oleiros (a la Corunya), són els altres 7 municipis que al costat de Cullera, reben la Bandera Blava des de fa 36 anys.

A més de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i del regidor de Platges, Salvador Tortajada, l’acte ha comptat amb la presència del president de ‘Bandera Blava’ a Espanya, José Palacios, del director internacional de la Federació de Banderes Blaves, Johann Duran, del secretari autonòmic d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Francisco José Candela, del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, així com de representants dels altres set municipis homenatjats.

Les localitats homenatjades han rebut una bandera blava commemorativa per aquests 36 anys a més d’un quadre personalitzat de les seues respectives platges.Cullera compta amb 8 banderes blaves

 

Cal recordar que Cullera és, en aquests moments, la ciutat amb més banderes blaves de la província de València i la segona de tota la Comunitat Valenciana.

L’any 2022 la localitat ha batut el rècord de banderes blaves amb 8 distintius i, a més, el Cap de Cullera ha obtingut el reconeixement «Sendera Blava». Actualment les platges del Dossel, el Faro, Cap Blanc, Les Oliveres, Racó, Sant Antoni, Escullera i Marenyet-L’Illa compten amb una bandera blava.