L’Ajuntament de Bellreguard i l’IES Joan Fuster donen una nova passa en la seua estreta col·laboració amb aquest programa, que busca promoure l’apoderament femení a través de pràctiques artístiques
Promoure la igualtat i combatre la violència de gènere treballant des de la perspectiva de l’art l’apoderament de les dones. Amb eixa filosofia, l’Ajuntament de Bellreguard i l’institut de secundària Joan Fuster han posat en marxa el projecte ‘Reciclart en femení’, una iniciativa que busca, a més, incentivar l’estima i cura pel medi ambient.
‘Reciclart en femení’, un programa per al qual l’Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de València, és, per una banda, una exposició femenina de quadres treballats amb material reciclat que ressalten i apoderen la figura de la dona. Obres d’art encarades a treballar la temàtica femenina, la igualtat i contra la violència de gènere.
A més, dins del programa es treballa un taller on l’artista Diego Moyua ensenya aquesta tècnica artística de pintura i collage a un grup d’alumnes per tal que reconeguen la seua capacitat de transformar material de rebuig en art i ajudar a fer visibles les problemàtiques que tenen les dones a través d’aquesta tècnica.
Amb la posada en marxa del projecte, la Regidoria d’Igualtat i l’IES Joan Fuster donen una nova passa en la seua estreta col·laboració per treballar per una societat més igualitària que desterre tot rastre de masclisme. “És fonamental treballar aquests valors amb els nostres adolescents, atés que ells i elles faran el futur d’un Bellreguard que volem més just i on les dones gaudisquen de les mateixes oportunitats que els homes”, ha assenyalat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Sandra Gadea.
Objectius del programa
‘Reciclart en femení’, un programa desenvolupat per la consultoria PROactives i en el qual col·labora també la Regidoria de Medi Ambient, té com a objectiu general el de promocionar l’apoderament femení a través de pràctiques artístiques, però també altres objectius específics: dinamitzar el teixit social del col·lectiu de dones del municipi i/o centres educatius; consolidar i crear relacions personals entre els assistents; aprendre estratègies que permeten aconseguir una major autoestima i autonomia; crear un espai on les participants dediquen un temps per a elles mateixes i el seu desenvolupament personal i artístic; possibilitar a les dones l’oportunitat d’iniciar-se en el món artístic; i conscienciar de la falta de civisme i de la cura pel medi ambient.