Quasi 17 milions per a construir el nou l’IES l’Estació d’Ontinyent

Les obres consistiran a demolir el vell edifici i alçar un nou en 24 mesos

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic per 16.747.930’26 euros (iva inclós) el plec de condicions per a la contractació de les obres per a la demolició, construcció i reposició en el mateix solar de l’IES l’Estació d’Ontinyent, dins del pla “Edificant”.

L’obra, amb un disseny elaborat per l’arquitecte Ramón Esteve, tindrà un termini d’execució de 24 mesos, i el termini per a la presentació d’ofertes de les empreses estarà obert fins al proper 19 de juny.

L’Alcalde, Jorge Rodríguez, destacava la importància de la que serà la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament, així com el fet que s’estiguen fent realitat infrastructures llargament reivindicades, després de molt de treball i lluita des de la ciutat:

“Per fi estan a punt de finalitzar les obres de l’Hospital, i ara anem a encetar una obra integral que era imprescindible a l’IES l’Estació, que estava obsolet, desenvolupant un projecte per al que vam aconseguir estos 17 milions d’euros”.

L’alcalde visitava aquest dilluns les obres de les aules prefabricades que la Generalitat està construint junt a l’Institut, i que seran posteriorment utilitzades per a acollir a l’alumnat del Conservatori Profesional de Música mentre es reforma aquest centre, també dins del pla “Edificant”.

Junt a Jorge Rodríguez acudien a la visita el director del centre, Francesc Albero, i el regidor de Territori i Educació, Óscar Borrell, qui explicava que l’Ajuntament ha inclós en les bases de licitació una sèrie de millores consensuades amb la direcció del centre, que inclouen aules noves adjacents al saló d’actes, al que es planteja dotart d’un montacàrregues, així com nombrós equipament.

El regidor mostrava la seua satisfacció per aquest important avanç “per a una reivindicació històrica que anem a fer realitat, amb una obra que esperem que es puga adjudicar en l’últim trimestre de l’any”, manifestava.

El director del centre, Francesc Albero, mostrava “l’alegria i il·lusió” de la comunitat educativa del centre, i “el sentitment de responsabilitat” de la direcció davant una actuació d’aquest calat “una infrastructura molt gran les obres de la qual esperem veure iniciades encara enguany”.

Augment del pressupost

Cal recordar que l’obra en principi estava pressupostada en 12’1 milions d’euros, però per evitar que la licitació quedara deserta per l’encariment de les matèries primes (amb la consequent demora en els terminis), el consistori ontinyentí va demanar a la Generalitat la redelegació de competències amb l’import actualitzat.

El projecte d’obra elaborat per l’equip d’arquitectura de Ramón Esteve, incorpora diverses aportacions d’un equip de treball del qual va participar la comunitat educativa del centre.

Es donarà pas així a un nou centre que tindrà 5.432 m2 per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda, articulat al voltant de la creació d’una àgora que connectarà tota la parcel·la i es recorrerà a través de pèrgoles.