Presó per als dos acusats de matar a colps a Xaló a un jove de Vilallonga

Els fets es van produir en 2017 en el transcurs d’una baralla multitudinària en el municipi alacantí de Xaló.

L’Audiència Provincial d’Alacant ha condemnat a 12 anys i mig de presó per un delicte d’homicidi amb l’agreujant d’abús de superioritat a dos homes acusats de matar a colps a un jove de Vilallonga en el transcurs d’una baralla multitudinària en el municipi alacantí de Xaló.

La sentència, dictada després que un jurat popular emetera un veredicte de culpabilitat, estableix que els condemnats hauran d’indemnitzar de manera conjunta amb 100.000 euros a cadascun dels progenitors de la víctima i amb 40.000 al germà d’aquesta.

Els fets van ocórrer en la mitjanit del 27 de març de 2017 en l’exterior d’un pub de la localitat, quan es va iniciar una discussió entre dos grups de persones motivada pels comentaris inadequats que un d’aqueixos grups havia realitzat respecte de les dones que pertanyien a l’altre.

Els dos bàndols van començar una baralla amb espentes i colps durant la qual la víctima es va allunyar del seu grup i es va quedar només, moment en què va començar a rebre punyades en la cara i puntades per part dels dos penats i altres membres del grup d’aquests.

L’agredit, de 24 anys, va caure a terra a conseqüència de l’agressió grupal i, quan va intentar alçar-se va rebre una forta puntada al cap que li va deixar inconscient. El jove va morir en el mateix lloc pocs minuts més tard.

Encara que, segons la resolució judicial, no ha quedat acreditat que aquest últim colp li ho donara cap dels dos condemnats, tots dos van actuar de manera conjunta i de comú acord amb un altre o altres individus “amb coneixement de la probabilitat de causar-li la mort amb aqueixos colps i aprofitant la superioritat numèrica del seu grup”.

La sentència no és ferma i es pot recórrer davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Click here to change this text