Potries avança en el seu objectiu per reduir les cremes agrícoles

La jornada s’emmarca dins de la campanya «Potries Foc Zero» un pla que té per objecte acabar amb les cremes de materials derivats de la poda i restes vegetals.

L’Ajuntament de Potries ha organitzat per a este dimecres 30 de novembre una Jornada informativa i divulgativa sobre els coneixements necessaris per al correcte ús de la biotrituradora a càrrec d’Agrocompost. La jornada s’emmarca dins de la campanya «Potries Foc Zero» un pla pioner a la comarca de la Safor, que té per objecte acabar amb les cremes de materials derivats de la poda i restes vegetals.

Per tal de posar en marxa este pla, el consistori va adquirir, amb una ajuda de 21.500 euros de la Diputació de València, una biotrituradora de restes vegetals destinada a l’ús comunitari. Així, la intenció del consistori és que la població es forme en el seu ús i per això s’ha organitzat esta jornada que constarà de dues sessions: “Fonaments del compostatge de jardineria i restes de poda” coordinada per Carlos Gómez i “El projecte agrocompost. Exemples del compost del sector jardineria i municipal” dirigida per Ana Garcia-Rández.

L’objectiu de «Potries foc zero» és doble.  D’una banda, que les restes es puguen aprofitar, prèvia trituració, com a abonament orgànic natural, fomentant així l’economia circular. D’altra, evitar les fogueres per a desfer-se del material i reduir tant el risc d’incendis forestals com  l’emissió de gasos que contribueixen al calfament global i al canvi climàtic.