Home Actualitat “El Porrat manté viva una tradició de la Font: la festa de Sant Antoni”

“El Porrat manté viva una tradició de la Font: la festa de Sant Antoni”

“El Porrat manté viva una tradició de la Font: la festa de Sant Antoni”

L’alcalde, Pablo Puig, ressalta que la celebració s’ha consolidat a la Safor en ser Bé d’Interés Cultural des de fa onze anys i que conjumina festa, comerç i diversió

La Font d’en Carròs afronta aquest cap de setmana una de les seues festes més importants de l’any: El Porrat de Sant Antoni del Porquet. L’alcalde, Pablo Puig, entén que aquesta festa “manté visca una tradició de la localitat, la festa de Sant Antoni”.

Aquesta festa està lligada a l’antic Raval i l’ermita de Sant Antoni. “Hi ha constància que se celebra fa segles. Tots hem conegut les festes de Sant Antoni, on eixien al carrer els Cabuts”.

L’alcalde va explicar que el Porrat s’ha anat consolidant amb el pas dels anys “fins a convertir-se en una de les festes de referència de la Safor en els mesos d’hivern”.

“No cal oblidar que és Bé d’Interés Local (BIL) des de 2009, protegit per la Generalitat”, va agregar. Puig va comentar que per a enguany hi ha una programació que intenta connectar amb tots els públics i sectors de la localitat.

“No faltarà el Mercat Medieval, però també hi haurà espai per a la Fira Comercial, on les empreses poden oferir els seus productes als visitants”. Estarà situada en la Plaça dels Xorros.