Les millors ciclistes del món, de Gandia a Cullera

Les esportistes han recorregut els últims 10 quilòmetres entrant pel Mareny de Sant Llorenç

Les millors ciclistes del món s’han donat cita hui a Cullera en la que ha sigut la primera etapa de la IV Setmana Ciclista Valenciana – Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Una carrera en la que s’ha imposat a l’esprint la danesa Emma Cecilie Jørgensen i que l’ha fet situar-se com a primera líder de la prova.

L’etapa ha arrancat des de Gandia i després de 103 quilòmetres per les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Ribera Alta i la Ribera Baixa, Cullera ha sigut l’escenari de l’arribada de les ciclistes.

Concretament, a la capital turística de la Ribera s’han recorregut els últims 10 quilòmetres entrant pel Mareny de Sant Llorenç, passant per espais emblemàtics com el Far i decidint-se en la meta situada en la Diagonal del País Valencià.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, el regidor d’Esports, Javier Cerveró, la regidora d’Igualtat, Marta Tur, i la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, han estat els i les encarregades de lliurar els premis.

Esta cita, en la que participen l’elit del ciclisme mundial femení, és una de les més atractives del calendari valencià i ha fet que la ciutat haja viscut un ambient esportiu plenament internacional. I és que en la volta femenina participen 166 corredores provinents de 40 països diferents i que pertanyen a equips procedents d’Espanya, Països Baixos, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Kazajistán, Bèlgica, Regne Unit, França, Bahréin, Noruega o Israel.

Aposta per l’esport femení

Per segon any consecutiu, Cullera ha acollit esta prova internacional. L’any passat com a punt d’eixida d’una etapa i enguany com a la meta final de la primera etapa de la IV edició. Així, es consolida l’aposta del consistori per impulsar i visibilitzar l’esport femení i que, al mateix temps, contribuïx a dinamitzar l’activitat turística del municipi fora de la temporada alta.