Home Actualitat Pego investigarà si una finca de Dénia ha pres aigua de la Marjal de manera «il·legal» per conrear arròs

Pego investigarà si una finca de Dénia ha pres aigua de la Marjal de manera «il·legal» per conrear arròs

Pego investigarà si una finca de Dénia ha pres aigua de la Marjal de manera «il·legal» per conrear arròs
L’edil independent Simón Ortolá reclama al ple que el govern detemernine «si algú ha autoritzat als propietaris dels terrenys a utilitzar aigua del riu Bullent»
El govern de Pego investigarà si una finca rústica situada entre els termes d’Oliva i Dénia ha pres aigua del Parc de la Marjal Pego Oliva per conrear arròs.
Esta decisió s’ha pres en el ple d’este matí, a instàncies de l’edil independent Simón Ortolá. El regidor ha preguntat a l’alcalde, Enrique Moll, per la situació d’uns terrenys de la localitat veïna on s’ha començat a conrear este cereal.
Pel que sembla, sempre segons Simón Ortolá, «molts veïns de Pego han protestat» per la situació d’esta finca.
«Ningú sap d’on està sortint l’aigua que s’empra per conrear l’arròs a la finca que hi ha situada al costat del antic Safari, i molta gent de Pego sospita que pot provenir de la Marjal, del riu Bullent».
Simón Ortolá ha reclamat en el ple que tant l’alcalde com el seu equip de govern determinen d’on sorgeix l’aigua que s’empra en aquesta parcel·la que ha començat a produir arròs al terme Dénia.
Davant d’aquesta situació, Moll ha explicat que iniciarà els tràmits oportuns «tant davant el Consell com a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i «els organismes que siguen necessaris «per esbrinar si» l’aigua que s’està fent servir a Dénia s’ha pres de forma il·legal de la Marjal de Pego».
L’alcalde ha recordat que per conrear arròs «cal disposar dels permisos necessaris de diverses administracions, tant locals com superiors, ja que és necessari comptar amb les autoritzacions tant per omplir la parcel·la d’aigua, per buidar-com per a la posterior crema de la palla».
Simón Ortolá ha indicat en el ple que estarà «del costat del govern local sempre que sigui per defensar els interessos de tots els veïns de Pego, tant dels que tenen terres per a agricultura com per a la resta».