Palma de Gandia inicia set dies de festes patronals amb revetles, processons i albades

La població ret homenatge als Sants de la Pedra, Sant Cristòfol, Sant Miquel, la Divina Aurora i el Crist de la Salut

Les festes de Palma de Gandia arranquen aquest divendres 19 d’agost i es prorrogaran fins dijous 25. Hi ha moltes jornades d’actes per a tots els col·lectius i veïns de totes les edats. Enguany la Reina de les Festes és Carla Belda Patiño i entre els Damets de 2022 estan Daniela Sancho, Emma Fernández, Izan Fernández, Mark Navarro i Martina Goñi. La Dama de les Festes és Maria Estruch.

Aquest divendres 19 d’agost s’inicien els actes a les 21 hores amb un sopar de sobaquillo y una discomòbil. Dissabte 20 d’agost serà el dia de la presentació, amb actes com una cercavila per arreplegar a la regina i la cort, a les 21.30 hores; la proclamació de la regina y una discomòbil.

Diumenge és el dia dels Sants de la Pedra, amb la Benedicció del Terme, a les 9 hores, a més de missa, mascletà i cavalcada durant la jornada, que acabarà amb un sopar de sobaquillo i l’actuació de l’orquestra Euforia.

Dilluns serà Sant Cristòfol. Entre les activitats: Benedicció de Vehicles, a les 10; missa, cercavila i processó en honor al Sant, a les 21.30 hores, més actes musicals després. Dimarts és el dia de la Divina Aurora. Entre els actes destaquen Albades a les 3,30 hores a la Regina, Dama i Auroros.

També hi haurà missa, mascletà, parc aquàtic, arreplegada dels festers a les 20 hores i després, processó. A les 0.30, actuació de La Tribu.

Cercaviles i missa

Sant Miquel és el 23 d’agost. A més, de les cercaviles, la missa i els actes habituals, destaquen el musical ‘Mi villana favorita’, a les 18.30 hores, o el musical ‘La Fuerza del destino’, homenatge a Mecano, a les 0.30 hores.

El 24 d’agost serà l’últim dia de festes, amb el dia del Crist de la Salut. A les 8 hores serà la Baixada del Crist; hi haurà missa cantada, arreplegada de la regina i els festers; parc aquàtic, i a la nit processó, sopar al carrer i actuació de La Sede.