Palma de Gandia: el tresor natural de La Safor

Rutes de muntanya, l’assut del Vernissa i el patrimoni, principals atractius de la població

Palma de Gandia és una de les poblacions de la Safor que més opcions presenten per a conèixer el cor de la comarca. Natura, patrimoni i riu, amb conjunts hidràulics únics.

Tots els elements que oferta Palma de Gandia i que ha anat recuperant en els últims anys estan a l’abast dels visitants, molts de la Safor, però també d’altres comarques.

El poble ofereix moltes alternatives de visita que faran gaudir d’una experiència única i irrepetible a qualsevol visitant. Els més curiosos podran descobrir gran varietat d’activitats i aprofundir en la història del municipi.

Pel que fa a rutes de senderisme podem trobar-hi aquestes dos de les més importants, la ruta GR-236, que ens porta des de Palma de Gandia fins a Almiserà, un total de 22 km de recorregut.

Ahi es pot gaudir de les vistes i del gran esplendor del monestir de Sant Jeroni.

Per altra banda, trobem per als més valents, la ruta que va des del mateix municipi de Palma fins al castell d’Ador, una ruta complicada d’ascens, amb un recorregut de 6 km. Des d’allí podrem gaudir tant del castell com de les meravelloses vistes que ens ofereix.

Cultura i patrimoni

En matèria cultural i de patrimoni, dos de les construccions més rellevants que revellixen en l’actualitat són, l’Església Parroquial de Sant Miquel.

Construïda al voltant dels anys 1392-1406, i el Llavador del Safareig, en el carrer Sant Miquel, una bassa rectangular utilitzada per a llavar la roba que data del segle XVI.

Per últim, però no menys rellevant, el patrimoni hidràulic del poble compta amb l’Assut del Vernissa, que existeix des de l’època islàmica.

Des d’on es derivava l’aigua cap a la séquia mare del riu Vernissa per a poder regar les diferents hortes de les alqueries.

Un altre punt d’interès històric és el pont del riu que va permetre enllaçar els pobles de Palma i Ador, construït en la primera meitat del segle XX.