«Palma de Gandia està vivint els anys de més inversions»

Mari Trini Miñana, alcaldessa de Palma de Gandia

Mari Trini Miñana és alcaldessa de Palma de Gandia des de 2015. La seua professió és funcionària en l’Ajuntament de Gandia des de 1988. La seua primera legislatura a Palma va ser entre 2015 i 2019, en la segon legislatura, fa 3 anys governant dins del grup dels no adscrits.

Com afronta Palma de Gandia les festes de 2022?

Amb molta il·lusió, ganes, alegria i confiança, perquè després de dos anys amb pandèmia i unes festes amb les mesures sanitàries pertinents, per fi tornem a la normalitat amb unes Festes Patronals com sempre s’han fet.

Quin creu que són els actes més emotius de les festes?

L’acte més emotiu, sense oblidar que les festes patronals són religioses, és la processó del Crist de la Salut, patró del poble, que se celebra el dijous 25 d’agost, on normalment participen més de 1000 persones, en gent tant del poble com de la resta de la Safor.

I els més esperats?

Depenen del públic a qui vagen destinats els diferents actes, per exemple, per als més jóvens, l’acte més esperat és la festa de l’Aurora, que celebra la quinta dels 18 anys, i es reuneixen per a sopar i gaudir de la festa.

En el temps que porta com a alcaldessa aquesta legislatura, en què ha millorat Palma?

Estem fent moltíssimes obres i moltes inversions, sense cap dubte Palma de Gandia està vivint els anys de més inversions gràcies al finançament de la Diputació hem pogut començar obres al poliesportiu, per la zona de Marxuquera, l’asfaltat dels diferents carrers, i la millora de les instal·lacions municipals.

Quins han sigut els projectes més rellevants d’aquests anys?

La remodelació i asfaltat de l’Avinguda Sant Cristòfol, la remodelació de l’edifici de les aules de l’escola municipal compartida amb Ador, les quals estem esperant rebre les aules pre-frabicades de la diputació per poder ubicar als alumnes i no perdre el curs vinent.

Quines seran les línies de treball del nou exercici?

No sé si em presentaré a les eleccions de l’any que ve, meu tinc que pensar, ja que no eu tinc del tot clar.

Quan acabe la legislatura, quins sons els projectes que vol que es queden tancats

Tindre les obres del poliesportiu finalitzades, les de l’avinguda i les de l’escola.

Com valora el Govern actual i com està funcionant?

Bé, el govern actual format per 3 dones del PP i el meu company i jo del grup de no adscrits, treballem molt junts, som un equip a gust i amb molt de companyonia. Volem fer tot el possible i acabar la legislatura el millor que puga’m.

Creu que ha baixat el nivell de crispació en Palma de fa uns anys?

Jo estic més tranquil·la i més neutra, però la crispació política no s’ha rebaixat, es pot notar en els plenaris que publiquem.

Té previst tornar a presentar-se com a candidata a l’alcaldia?

Està per vorer, per no crec.

Finalment, fa molts anys que està treballant en Palma com a regidora, en l’oposició o d’alcaldessa…. en el pas del temps com veu que ha canviat Palma i la societat.

La societat ha canviat en general, sobretot la joventut, encara que la gent major també. Aquesta època porta canvis no soles a Palma, si no en general. La gent ara és més independent i no comparteix tant eixa sensació de poble unit com abans.

Són unes festes que criden a la participació, per això vull convidar a tots els veïns de Palma de Gandia i a tota la gent de la resta de la Safor a gaudir de les festes patronals del municipi.