Ontinyent rep una subvenció de 100.000 euros de l’Agència Valenciana de la Innovació per impulsar projectes de compra pública innovadora

El regidor Juan Pablo Úbeda destaca que amb aquesta ajuda «fem noves passes cap a una ciutat cada volta més eficient»

 

L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut una subvenció de 100.000 euros de l’Agència Valenciana per la Innovació per a la contractació de productes, obres i serveis innovadors amb l’objectiu de millorar l’eficiència i la qualitat dels serveis municipals. A través d’aquesta subvenció, l’Ajuntament impulsarà projectes de compra pública innovadora, que fomentaran la col·laboració públic-privada.

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, explicava que «continuem apostant per la col·laboració públic-privada per aplicar la perspectiva innovadora a tots els àmbits. Amb aquesta subvenció podem ajudar a fer noves passes cap a la ciutat cada volta més eficient que volem que siga Ontinyent col·laborant amb les empreses. Considerem la innovació clau per al futur de la ciutat i la comarca».

Dos fases

El projecte que es portarà a terme en dos anys, compta amb dos fases que es realitzaran entre 2020 i 2021 i que permetran identificar les necessitats que tinga el municipi per ser posteriorment resoltes, a través de solucions innovadores, per empreses.

En aquest sentit, en la primera fase del projecte, es crearà i formarà un equip multidisciplinar encarregat de coordinar i gestionar tot el projecte de CPI, així com la realització d’una jornada on es convocarà a autoritats, empreses, instituts tecnològics, entre d’altres. A més a més, també s’identificaran les necessitats a través de reunions amb les diverses àrees de l’Ajuntament i es posarà en marxa un procés de participació. En aquesta fase també s’elaborarà un «mapa de demanda temprana», a través del qual permet anticipar al mercat en els plans de contractació prevists.

D’altra banda, la segona fase contempla la celebració d’una jornada on s’exposaran les necessitats que té el municipi, així com l’obertura del procés de licitació, gestió i valoració de les propostes que més s’adapten a les necessitats detectades. El regidor explicava que «ara comencem un procés de dos anys a través del qual volem detectar necessitats que tinga el municipi per aplicar solucions innovadores que ens permitisquen prestar uns serveis de major qualitat i millorar la qualitat de vida de la ciutadania».

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Ontinyent estos últims anys ha impulsat la creació de l’Observatori de la Innovació, així com el Xec Innovació per ajudar a l’ajuda de creació d’empreses TIC, la promoció del Foro iMast, organitzat pel Clúster Innovall.