L’actual edifici serà sotmés a una important renovació i s’ampliaran les instal·lacions en la zona de l’actual pati
Ontinyent ha aconseguit que la petició de l’Ajuntament i la comunitat educativa s’haja fet realitat, i que el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis vaja a reformar-se amb una important inversió autonòmica. La Conselleria d’Educació ha confirmat l’adjudicació de fons per a les les obres d’aquest edifici per 11 milions d’euros, xifra que duplica l’estimada inicialment de manera prèvia a la pandèmia i l’encariment de preus per la guerra d’Ucraïna (5’16 milions d’euros), i que ratifica l’anunci fet a l’alcalde Jorge Rodríguez pel Director General d’Infrastructures, Víctor García, el passat mes de juny.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, agraïa a la Conselleria i la Generalitat “que s’haja escoltat les peticions de la ciutat per poder fer realitat aquesta històrica demanda, i que tingam la dotació econòmica suficient per fer-la realitat, amb una delegació que ens garanteix que van a fer-se les obres independentment del que passe en les eleccions autonòmiques. A més a més, era important que el conservatori continuara en un barri tan vinculat a l’educació com és el Llombo, i així va a ser, amb la segona obra de més import d’Edificant a Ontinyent després de l’IES l’Estació (17 milions)”. El primer edil també destacava “l’experiència i el bon treball que esta fent des de l’Ajuntament en les obres delegades d’Edificant ens avala per traure endavant el que serà el nostre 10é projecte dins aquest pla”, assenyalava.
El regidor d’Educació Óscar Borrell, recordava que “als anys 80 ja es parlava de fer un edifici més modern; als 90 es va parlar d’ubicar-lo a l’actual recinte firal; als 2000 fins i tot va haver plànols i un projecte de CIEGSA a la zona de José Iranzo; i ara per fi va a ser una realitat”, manifestava. Pel que fa a la directora del Conservatori, Pilar Ferrero posava de relleu que “serà un Conservatori adaptat a les necessitats educatives al SXXI, amb instal·lacions preparades i adequades per als diferents instruments, un espai integrat a la ciutat i a la comarca. Després de tants anys, estem molt contents i il·lusionats”, manifestava.
Cal recordar que en la reunió de treball mantinguda a Ontinyent el passat mes de juny s’abordava el contingut de la nova memòria tècnica per executar l’actuació, que inclou entre els aspectes més destacats la creació d’un nou auditori de nova planta de 300 m2 i capacitat per a entre 160 i 200 persones. En total, es preveu actuar sobre una superficie de 5.323 m2, dels quals 2207 m2 són a l’interior de l’edifici ja existent, que es mantindria però sotmés a una important renovació; i altres 3116 m2 en una ampliació que es crearà a la zona ubicada a l’actual pati i a l’espai resultant de l’enderroc de les actuals aules tallers que es troben junt al mateix.
A la memòria del programa proposat es contempla a l’edifici existent un repartiment en 255 m2 d’espais docents generals per a aules no instrumentals; 590 m2 per a espais docents específics per a aules de música, d’activitats de cor i orquestra, d’ensenyament instrumental o de música de cambra. Així mateix, es comptarà amb 270 m2 d’espais docents de biblioteca; 75 m2 de serveis higiènics, 165m2 d’administració i 40 m2 per a serveis generals.
Al que és la part d’ampliació, es comptarà amb 1070 m2 d’espais docents específics per a aules d’ensenyament instrumental o vocal individual; aules de música de cambra, conjunt u altres claes colectives; laboratori multimèdia, cabina d’estudi individual i taquilles. L’auditori, de 300m2, tindrà un escenari a una alçada de 5 metres, cabina de control i magatzem; i hi haurà també 50m2 per a serveis higiènics i 45 m2 per a aula no instrumental. A més a més, s’inclouran també 180m2 per a despatxos i administració; 150 m2 per a serveis generals.