Ontinyent reforçarà l’atenció a la joventut amb la creació d’un Espai d’Oci Adolescent

El nou centre pretén atendre la demanda de joves d’una franja d’edat d’entre final d’educació Primària i l’ESO

L’Ajuntament d’Ontinyent reforçarà en breu l’atenció a la joventut amb la creació del primer Espai d’Oci Adolescent a la ciutat. El nou centre serà un espai per desenvolupar l’oci i l’activitat d’una franja d’edat que està entre final d’educació primària i ESO: “la realitat és que els joves preadolescents i adolescents no tenen espais clars on anar: no poden estar a una ludoteca però tampoc a un local típic d’hostaleria, i que tenen necessitat d’espais per socialitzar i compartir i inquietuds en un espai segur i atractiu per a aquest sector de la població”, ha anunciat l’Alcalde de la ciudad, Jorge Rodríguez.

Esta setmana ha eixit a licitació el concurs per al lloguer d’un local diàfan de 280 metres quadrats, lliure de barreres arquitectòniques i dotat de paviment, instal.lació elèctrica i aseos en funcionament. Aquest nou espai, que estarà ubicat a l’àrea de Sant Josep-Poble Nou. En el mateix lot s’ha tret a licitació el lloguer d’un local d’iguals característiques que l’espai jove, en este cas, per a la creació d’un Centre Cívic. Tots dos espais seran provisional fins que es puguen traslladar al futur Centre Intergeneracional del Carrer Delme, en el que està treballant el Govern d’Ontinyent dins de l’estratègia de desenvolupament sostenible (EDUSI) dels fons FEDER.

Ambdós contractes ixen a licitació amb un pressupost base estimat de 30.492 euros anuals (iva inclòs) per cadascú d’estos locals. El contracte es farà per a un període de dos anys (i un import estimat de fins a 121.968 euros iva inclòs) , temps durant el qual s’avança en la creació del nou Centre Intergeneracional de l’edifici municipal del Carrer Delme, “un espai de 750 m2 que anem a ubicar al bloc de vivendes de propietat municipal dels números 1, 3 i 5 d’aquest carrer, que requereixen d’uns treballs complexos”, recordava l’alcalde.

Atenció a les demandes de la joventut

El nou Centre d’Oci tindrà molt en compte les suggerències de la Joventut, tal com ve fent-se des de la regidoria que gestiona Jordi Valles, des d’on es dona la possibilitat de demanar i triar diferents activitats, sempre de manera inclusiva i oberta a totes i tots. L’espai estarà insonoritzat i comptarà amb diverses zones recreatives amb una zona amb televisions per gaudir del cinema; biblioteca i zona de lectura; zona de jocs tradicionals amb espai per als jocs de taula, billar, futbolí, tennis taula o diana; a més de zona de videoconsoles, ordenadors portàtils.

L’aposta del Govern d’Ontinyent per les polítiques socials contempla també la creació d’un nou Centre Cívic amb el qual s’ampliarà l’atenció que es presta als centres municipals del Llombo i CIM de Sant Rafel, i on es podrà dur a terme iniciatives com les que tenen lloc en estos centres baix la coordinació de la regidora de Política per a les Persones Paula Soler, i que inclouen pilates, gimnàstica passiva, patchword, taller de memòria, Balls de Saló o Servei de Podologia, entre d’altres, amb l’objectiu de potenciar l’envelliment actiu.