Ontinyent rectifica els Camins Escolars Segurs després de les queixes de la ciutadania

Les zones sense mobiliari urbà dels nous vials escolars podran mantenir el seu anterior ús com estacionament quan no vagen a ser emprats pels xiquets i xiquetes

L’Ajuntament d’Ontinyent adaptarà el projecte “Entorns i Camins Escolars Segurs” per compatibilitzar les demandes de les AMPES i comunitats educatives dels col·legis (que demanaven la implantació d’estos itineraris per a xiquets i xiquetes), i també les del veïnat que ha reclamat el manteniment de l’ús d’estos espais com estacionament. Així s’ha confirmat des del consistori ontinyentí després de la reunió mantinguda esta setmana pels regidors de Sostenibilitat i Educació amb membres de les comunitats educatives dels centres als quals condueixen els “camins escolars”, així com representants veïnals i de les associacions veïnals dels barris per on passen.

Des del consistori ontinyentí s’ha explicat que en la referida reunió “es va escoltar a totes les parts i es va poder constatar les diferents sensibilitats existents al respecte fins i tot dins les AMPES i associacions veïnals, motiu pel qual anem a tractar d’arribar a una solució de consens per fer compatibles les demandes d’uns i altres”. Així, les zones on no hi haja mobiliari urbà, s’establiran uns horaris per a cada ús, que seran degudament senyalitzats.

Per tant, es permetrà l’aparcament de vehicles els dies lectius de les 14:00 hores a les 8:30 hores del matí de l’endemà, així com tota la jornada en els dies no lectius com ara els caps de setmana, festius o períodes de vacances escolars.

Cal recordar que els “Camins Escolars Segurs” són una iniciativa aprovada pel Consell de Medi Ambient a proposta del col·lectiu “Ontinyent en Bici”, i posada en marxa des de l’Ajuntament per tal de desenvolupar una xarxa d’itineraris segurs als centres educatius. La proposta va ser ser sotmesa a estudi per l’Ajuntament i els centres escolars. Abans de l’estiu es va dur a terme una I fase que va incloure la participació de 6 col·legis de primària: La Solana, Bonavista, La Milagrosa, Santa María, Lluís Vives i La Pureza de María, executant-se amb ajuda de la Generalitat Valenciana. En setembre, la II fase ampliava el pla a l’entorn dels col·legis Martínez Valls, Vicente Gironés, Carmelo Ripoll, la Concepció i Sant Josep, a més del Conservatori Professional de Música.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha recordat també que aquest projecte es va plantejar des d’un principi des d’una perspectiva d’aplicació de “l’urbanisme tàctic” que es contempla al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Ontinyent, actuacions provisionals que, a diferència de “l’urbanisme d’obres”, es poden revertir o adaptar, com en aquest cas.