Ontinyent posa en marxa una sala d’estudi adaptada a la pandèmia per preparar els exàmens de gener

La iniciativa permetrà accedir un màxim de 20 estudiants simultàniament amb mesures de seguretat anticovid a la sala ubicada al CIC de Sant Rafel

L’Ajuntament d’Ontinyent va a posar en marxa un servei de sala d’estudi al Centre d’Iniciativa Cultural (CiC) del barri de Sant Rafel oberta tot el dia per preparar els exàmens de gener, i que podrà ser utilitzat tant per alumnat de la ciutat com d’altres localitats veïnes. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria d’Educació que ja es va posar en marxa en desembre de l’any passat de forma pionera a les Comarques Centrals, per tal de donar les màximes facilitats possibles a l’estudiantat per estudiar en època d’exàmens, i que enguany s’adapta a la situació de pandèmia que estem vivint.

El regidor d’educació, Óscar Borrell, explicava que “l’acollida en l’edició anterior va estar molt bona, vam haver d’ampliar la capacitat inicial i es van acumular més de 1.200 hores d’ús. Fins i tot va haver alumnat d’altres localitats de la comarca i estudiantat d’oposicions i estudiants de MIR que van acudir per aprofitar de l’amplitud horària i les comoditats de la sala”, manifestava. Borrell destacava que “tot i la situació que tenim amb la pandèmia, l’alumnat també ha d’afrontar els exàmens, i volem posar a l’abast de totes i tots un servei amb totes les mesures de seguretat per tal que aquell o aquella estudiant que vullga puga gaudir d’una possibilitat que no s’ofereix en cap altra de les ciutats del nostre entorn i només sol ser accessible en grans capitals”, recordava.

Degut al toc de queda enguany no es podrà oferir el servei de sala 24 hores, romanent oberta de 8:00 a 22:00 hores diàriament del 28 de desembre al 28 de gener, a excepció dels dies 31 de desembre, 1 i 6 de gener, quan estarà tancada i en el dia 5 de gener amb horari reduït fins migdia. La capacitat, que l’any anterior va ser de 40 persones, es limita al 50%, i per tant podran fer ús un màxim de 20 persones, que hauran de portar mascareta i utilitzar el gel hidroalcohòlic que es disposarà a l’accés, comptant-se amb taules d’estudi especials amb separadors. L’aula comptarà amb calefacció i dues connexions wi-fi, la de la biblioteca del CiC i altra adherida a la Xarxa Nacional d’Universitats accessible per alumnat universitari de tota Espanya. A les 20 places d’esta sala s’afegiran durant el dia les 8 de que es pot disposar amb les actuals restriccions les a la sala de lectura de l’edifici, que mantindran el seu horari habitual.