Ja es coneixen els projectes finalistes dels pressuposts participatius de Gandia

El Govern local estudiarà ara amb detall el pressupost de cada projecte per tal de dur a terme el màxim de propostes possibles

 

El període de votació dels Pressupostos participatius de Gandia de 2020 ja ha finalitzat. Més de 3.800 veïns i veïnes de Gandia han participat d’aquesta votació final, que sumat als 2.700 de la votació filtre, demostra “que aquets mecanismes funcionen i que la ciutadania vol votar i prendre decisions col·lectivament. Que en aquests temps de pandèmia la ciutadania participe en millorar la seua ciutat és un orgull per a tot el Govern de Gandia”, ha senyalat el regidor responsable de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González.

Les 6 propostes que han obtingut major suport de la ciutadania han estat:

Reforma del pati del col·legi Benipeixcar- 907 vots
Veterinari per als animals de Gandia que viuen al carrer – 539 vots
Reformes i millores en la Plaça El·líptica- 507 vots
Anella Verda de Gandia. Connexió entre el CAI i al rotonda de Daimús (Primera fase)- 493 vots
Nou espai sociocultural al Centre Social del Raval- 464 vots
Millora del sistema de carrils bici- 447 vots

Tot i això, en els propers dies s’estudiaran totes les propostes que podran dur-se a terme, ja que com a mínim en seran 6, “però -explica Juanjo Giner, director general de Participació Ciutadana-, arribarem al màxim possible en funció del que ens permeta el pressupost”. També es tindrà en compte, segons González “els filtres de discriminació positiva cap als barris que més dificultat tenen per a guanyar el vot”.

Per a Giner, “el factor més nou d’aquests pressupostos ha estat la implicació i participació de la ciutadania de forma continuada durant 3 mesos. La participació ha estat quantitativa presentant més de 100 propostes i votant massivament, tant en la votació filtre com en la votació final), com de forma qualitativa, elaborant, consensuant, reflexionant i debatent cadascuna de les propostes ciutadanes i de barri dels pressupostos de 2020”.