Ontinyent obri una exposició d’il·lustracions dedicada als exiliats de la Guerra Civil

Inclou retrats de Rafael Alberti, Clara Campoamor o Antonio Machado i es pot  visitar fins a l’1 de febrer a la Casa de Cultura

L’exposició itinerant «Exili Il·lustrat» arriba a Ontinyent, de la mà de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la regidoria de Cultura. La mostra, que es podrà visitar fins a l’1 de febrer a la Casa de Cultura del Palau dels Barons de Santa Bàrbara, naix com un homenatge a les més de 500.000 persones que es van veure obligades a abandonar l’Estat Espanyol en acabar la Guerra Civil. En concret s’exposarà obres de 36 il·lustradors i il·lustradors de reconegut prestigi, que plasmen imatges de 36 persones entre les que es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti, entre d’altres.

El regidor coordinador de Cultura, Àlex Borrell, i el regidor de Biblioteca, Publicacions, Museus i Casa de Cultura, Ferran Gandia, coincidien en animar a la ciutadania a visitar l’exposició durant la propera setmana. Una mostra que, segons explicava Gandia, “ajuda a entendre i reflexionar sobre el que va suposar la Guerra Civil i el posterior exili forçós de centenars de milers de persones en avió, amb vaixell, i sobretot creuant el pirineus”, assenyalava. L’exposició es podrà visitar en horari de dilluns a divendres de 10h a 13:30h i de dimarts a dissabte de 18h a 21h.