Xàtiva es consolida com a destí d’interior amb un increment de visitants durant les festes de Pasqua

El Castell ha incrementat vora un 3% les entrades respecte a 2022 i l’exposició de Manuel Boix que ja supera les 2.600 visites

El Castell de Xàtiva ha rebut entre el Divendres Sant i el dilluns de Sant Vicent un total de 9.142 visitants, un 2,7% més respecte al darrer any 2022.

Cal recordar que entre el dilluns i el dijous sant la fortalesa va romandre tancada a causa d’una filmació, però aquesta va reobrir les seues portes el Divendres 7 d’abril, en els dies de major afluència pel pont.

Precisament, entre el divendres i el dilluns es va rebre a un total de 5.466 turistes, sent el diumenge 9 el dia de major nombre d’entrades amb 1.590 persones. En la segona Pasqua s’ha produït un lleuger augment de visitants, produint-se un total de 2.178 entrades front a les 2.072 del passat any 2022.

Pel que fa a les dades de l’Oficina de Turisme, han passat per la instal·lació un total de 820 persones entre el dissabte 15 i el dilluns 17 d’abril.

Quant a la majoria eren procedents de la Comunitat Valenciana (447) tot i que també s’ha atès a persones procedents d’altres autonomies de l’Estat espanyol així com també francesos, britànics o alemanys entre altres nacionalitats.

Bona acollida de la mostra de Boix

També cal destacar la bona acollida que està tenint l’exposició antològica de Manuel Boix durant les primeres setmanes d’obertura, en les quals ha despertat una gran expectació.

Des del dia que va obrir les seues portes (1 d’abril) i fins al 17 d’abril van passar per la mostra un total de 2.654 persones, el que equival a una mitjana de 148 visites diàries.