Ontinyent obri el termini per sol·licitar ajudes per bonificar fins al 90% l’IBI a les famílies amb rendes baixes

Natàlia Enguix destaca la voluntat del Govern d’Ontinyent d’ajudar a la major quantitat possible de nuclis familiars «en un any especialment complicat»

 

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obert el termini per sol·licitar ajudes per bonificar l’Impost de Bens Immobles (IBI)a la vivenda habitual fins a un 90% als nuclis familiars que tinguen rendes baixes.

La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, explicava que la continuïtat d’esta línia d’ajudes «respon a la voluntat del Govern d’Ontinyent d’ajudar a la major quantitat possible de nuclis familiars, en un any especialment complicat per a moltes famílies arran de la pandèmia de la Covid-19″, manifestava. Així mateix, recordava que durant el confinament l’Ajuntament va retardar i ampliar en dos mesos el pagament voluntari dels principals tributs municipals per «atendre una situació excepcional, amb l’objectiu d’ajudar a empreses i particulars a fer front als efectes econòmics de la situació generada pel COVID-19», manifestava la regidora.

Ajudes fins el 90%

El termini per presentar sol·licituds romandrà obert fins al 30 de setembre de 2020. Les persones interessades hauran de descarregar-se la instància que es troba a la web de l’Ajuntament d’Ontinyent (www.ontinyent.es), situada a la columna de la dreta al banner «Ajudes IBI».

Així, les ajudes són de fins al 90% de l’IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos de 0 a 537,84 euros; i de fins al 60% de l’impost amb un màxim de 144 euros per als que tinguen ingressos d’entre 537,84 i 806,76 euros, estant l’IPREM (indicador públic de renda d’efectes múltiples) el coeficient a seguir. Estes ajudes, considerades com a guany patrimonial a efectes fiscals, van ser atorgades en 2019 a 80 unitats familiars.