Ontinyent millora els escocells i voreres del carrer Tirador dins del pla «Tornem Junts»

L’actuació resol el problema generat amb el creixement dels arrels superficial dels arbres de la zona, que havien fet malbé les voreres

 

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a realitzar obres de millora als escocells i voreres del carrer Tirador dins del pla d’obres de «Tornem Junts», el programa impulsat pel govern de Jorge Rodríguez per reactivar l’economia local front als efectes del Covid-19 als diferents sectors, en aquest cas la construcció i els sectors afins.

En concret, l’actuació resol el problema generat amb el creixement dels arrels superficial dels arbres de la zona, 57 exemplars de “Sophoras Japónica” que havien fet malbé les voreres, el que podia ocasionar caigudes i incomoditats al pas de les persones vianants.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “El carrer del Tirador és una de les principals connexions entre els barris de Sant Josep i Sant Rafel, raó per la qual està molt transitat. Amb esta actuació millorem la seguretat i comoditat dels i les vianants, al temps que permetem als arbres seguir creixent i desenvolupar-se i millorem la imatge de la zona”, manifestava.

Pla Tornem Junts

Els treballs, que tenen un cost total de 37.025,99 euros (IVA inclòs), han iniciat ja la primera fase a la qual l’empresa local que l’està duent a terme retira el recobriment de cautxú existent fins ara escocells; alça el paviment de les voreres afectades per les arrels; descobreix les arrels més superficials de cada arbre i reposa paviments i vorades afectades, a més de netejar la zona. Acte seguit tindrà lloc una segona fase que consistirà en el tall i retirada de les arrels més superficials de cada arbre; i finalment es procedirà a la col·locació de terra vegetal amb pedra roja.

Sayo Gandia destacava la importancia “d’un pla com el de Tornem Junts, ple d’intervencions aparentment menors com aquesta, que no sols tenen un impacte positiu al dia a dia de les persones, sinó que totes juntes suposen una aposta ferma per estar al costat de les nostres empreses i reactivar l’economia en estos temps complexes que estem vivint”, manifestava.