Ontinyent instal·la aparcabicis antirobatori a tots els barris per fomentar l’ús de la bicicleta

El Govern anuncia més ajudes per convertir de bicis urbanes en elèctriques

“De les crisis poden nàixer oportunitats, i ara tenim l’ocasió per fomentar la bicicleta com a element clau en la mobilitat en la desescalada i molt més enllà”, segons la regidora Sayo Gandia.

Ha anunciat la instal·lació esta setmana de 23 aparcabicis repartits als barris. La mesura s’afegeix a altres impulsades pel Govern com ara les reduccions de velocitat del trànsit o la creació de carrils bici.

En l’agenda de la regidoria, a més, està la creació d’un sistema de préstec de bicicletes al qual s’està treballant.

Els llocs

Els nous aparcabicis, de model “open” i “u invertida” en acer inoxidable, es troben en espais com les rodalies del CEAM de Sant Josep, el futur Centre Cultural del Carrer Delme o la Casa de Cultura.

També a la residència de Sant Francesc, el Centre Cívic El Llombo, els Centres de Salut del Barranquet i Sant Josep, l’Hospital, l’Oficina de Correus, el Col·legi d’Educació Especial i el Parc del Mestre Ferrero.

Als col·legis Carmelo Ripoll i Vicente Gironés i jutjats. Al Poliesportiu, Sala Gomis, Plaça Major, Centre  Sant Josep, estació i places de la Coronació, la Concepció i Sant Domingo.

El Govern anuncia més ajudes per convertir de bicis urbanes en elèctriques i per l’adquisició de nous vehicles de dos rodes.