559 parats més a la Vall d’Albaida i 467 a la Costera durant la crisis

UGT dóna suport a les mesures de protecció a l’ocupació i a un ingrés mínim vital d’emergència durant crisi

L’atur puja a Vall d’Albaida i la Costera. Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’abril de 2020 en la Costera, s’ha situat en 5.976 desocupats, és a dir, 467 aturats registrats més que en el mes anterior i 679 més que en el 2019, la qual cosa suposa un increment mensual del 8’48% i una increment interanual del 12’82%, com s’indica al gràfic.

A la Vall d’Albaida l’atur registrat a l’abril de 2020 és de 6.648 aturats, és a dir, hi ha 559 aturats més que en el mes anterior i 951 més que en el 2019, és a dir un increment mensual de 9’18% i una increment anual de 16’69%.

Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV considera que aquestes dades reflecteixen la finalització dels contractes temporals que no han pogut ser protegits pels ERTE.

A més de la persistència de la tendència del nostre teixit productiu a extingir ocupació mitjançant acomiadaments individuals o col·lectius, fins i tot tenint la possibilitat d’utilitzar ERTE.

Fragilitat del model laboral

«Aquestes dades mostren la fragilitat del nostre model laboral, amb aproximadament 90 de cada 100 contractes temporals i precaris, que és capaç de destruir ocupació de manera massiva en pocs dies», ha indicat.

UGT continua donant suport a la continuïtat de les mesures de protecció a l’ocupació i de protecció per desocupació, mentre dure la situació de crisi.

En aquest sentit, el sindicat defensa l’ampliació en el temps del procediment dels ERTE en aquells sectors productius i empreses on siga necessari; així com la necessitat que s’aprove un ingrés mínim vital d’emergència.