Ontinyent garantirà amb televisions privades la transmissió en directe dels actes principals dels Moros i Cristians de 2022

L’Ajuntament arriba a un acord amb la xarxa autonòmica de televisions privades per transmetre en directe les entrades del 26 d’agost

 

L’Ajuntament d’Ontinyent garantirà la màxima difusió de les festes de Moros i Cristians mitjançant la contractació del servei de televisions privades després que À punt, el canal públic de televisió, haja manifestat la seua impossibilitat tècnica i humana d’afrontar enguany la majoria de les retransmissions festives previstes.

Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, ha anunciat hui, en conèixer la decisió d’À Punt de no fer enguany el directe de les entrades de moros i cristians, un acord amb la xarxa autonòmica de televisions privades per donar la màxima difusió audiovisual a la setmana gran de les festes d’Ontinyent. “Ens havera agradat que À Punt cumplira amb el seu paper de televisió pública, però sembla que no és possible en les circumstàncies actuals”, ha lamentat Rodríguez, qui ha agraït a les televisions privades la seua predisposició.

Segons ha exposat Alfred Costa, director general d’À Punt a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una reunió mantesa este dilluns i en la qual també han participat Mar Iglesias, presidenta del Consell d’Administració d’A Punt i Natàlia Enguix, primer tinent-alcalde d’Ontinyent, la televisió pública valenciana sols farà front a les transmissions del Misteri d’Elx i la Tomatina de Buñol en ser festes d’interès turístic internacional.

Costa ha exposat que la situació d’À Punt impedeix a la televisió pública valenciana transmetre altres esdeveniments festius, i ha avançat que les festivitats que habitualment venien comptant amb les càmeres de la televisió valenciana, seran incloses en un pla estratègic de retransmissions de festes que està enllestint À Punt per a l’any 2023, ha explicat Alfred Costa.

En acabar la reunió, l’alcalde d’Ontinyent s’ha mostrat confiat en què el canal autonòmic puga recuperar per a l’any 2023 les transmissions de les entrades de Moros i Cristians d’Ontinyent, com si que va fer l’extinta Canal 9-TVV fins el mateix any del seu tancament.

L’Alcalde ha desvetllat que el Govern d’Ontinyent, davant la possibilitat que À Punt no estiguera en disposició d’escometre la transmissió de les entrades, havia contemplat un pla alternatiu que garantirà la retransmissió de les entrades de Moros i Cristians, previstes per al proper 26 d’agost. De fet, en el anys de tancament de Canal 9 i fins l’obertura d’À Punt, les televisions privades es venien fent-se càrrec dels directes de les entrades de moros i cristians. Igualment, i amb el patrocini de l’Ajuntament, també es podran seguir per televisió i internet la resta d’actes de la setmana gran de les festes d’Ontinyent, com és tradició.