Ontinyent completa la flota de la Policia Local amb dos nous tot terreny híbrids

L’Ajuntament adquireix 42 kits portàtils TETRA per millorar les radiocomunicacions de la Policia Local en l’atenció a les emergències

L’Ajuntament d’Ontinyent ha completat la renovació de la flota de vehicles de la Policia Local amb dos nous tot terreny híbrids Toyota RAV-4, que s’afegeixen als tres Toyota Corolla Hybrid que s’incorporaven a principis d’any. Al mateix temps, els cotxes que deixen de prestar servei com a vehicles patrulla passen a tenir una nova utilitat en altres departaments. A la presentació dels vehicles, a la qual L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez acudia acompanyat dels regidors Pepe Gandia (Policia), i Manuel Cuesta (Serveis Municipals) així com de l’intendent de la Policia Local Jordi Perales, es presentava a més a més la incorporació dels nous kits portàtils TETRA, el nou sistema de radiocomunicacions dels que també disposen els agents per millorar la resposta davant les emergències.

Jorge Rodríguez destacava que els nous vehicles “ratifiquen l’aposta del Govern d’Ontinyent per la sostenibilitat en tots els àmbits de la gestió, aposta que ens ajuda a reduir emissions a l’atmòsfera en al voltant d’un 30% al temps que reduim també el consum de combustible i les despeses en reparacions als vehicles més vells que anem renovant». L’alcalde assenyalava que estos vehicles i els nous dispositius TETRA, “també ratifiquen l’aposta per dotar a la Policia Local dels millors equipaments per a prestar servei a la ciutadania, una aposta que ha suposat als últims temps una inversió superior als 150.000 euros que també ha inclòs jupetins antibala, pistoles tàser, un nou etilòmetre o un dispositiu drogotest”, recordava.

Els nous tot terreny híbrids han estat incorporats pel sistema de renting amb una inversió de 46.000 euros anuals als propers 4 anys. Posteriorment seran adquirits a preu avantatjós, tal com s’ha fet amb els cotxes patrulla que s’empraven fins ara i que passen a tenir nova vida en altres departaments municipals. Així, els tres Toyota Auris híbrids que venia utilitzant la Policia des de 2014, ara serviran per substituir tres vehicles dièsel que utilitzaven els departaments de Serveis Generals, Serveis Socials i Oficina Tècnica; mentre que els dos Toyota Rav-4 dièsel tot terreny que també funcionaven com a cotxes patrulla seran emprats per l’Oficina Tècnica i el departament d’Obres. Amb les noves adquisicions, el parc de vehicles híbrids i elèctrics que s’empren a l’Ajuntament arriba als 18.

Integració en la xarxa autonòmica COMDES

El regidor de Policia Local, Pepe Gandia, explicava que els 42 kits terminals portàtils TETRA que han entrat en funcionament, adquirits per un import de 64.977 euros iva inclòs, permeten a la Policia Local integrar-se a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergència i Seguretat (COMDES) de la Comunitat Valenciana, per millorar la comunicació davant les emergències. COMDES és la infrastructura de telecomunicacions que ofereix la Generalitat a unitats d’urgències sanitàries, Protecció Civil, consorcis provincials i locals de Bombers, així com els cossos de Policia Local de més de 200 ajuntaments; permetent així una millor coordinació davant emergències en l’àmbit autonòmic. El nou sistema s’integra amb el que venia emprant-se de radiocomunicacions digital DMR, de manera que estos equips seguiran sent aprofitats.