Ontinyent avança la reapertura de la sala d’estudi del CIC al 26 d’abril per atendre la demanda de l’estudiantat d’oposicions

La sala romandrà oberta de dilluns a divendres fins al 26 de maig, i des d’aleshores diàriament fins a l’1 de juliol

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent ha avançat al 26 d’abril la reapertura de la sala d’estudi del Centre d’Iniciativa Cultural (CiC) del barri de Sant Rafel per tal d’atendre la demanda de l’estudiantat d’oposicions.

El regidor de l’àrea, Óscar Borrell, explicava que aquesta sala, que pot ser utilitzat tant per estudiantat en general tant de la ciutat com d’altres localitats veïnes en èpoques d’exàmens, tenia la seua reapertura prevista inicialment per al 26 de maig, de cara als examens d’estiu, “però donades les circumstàncies de ser un any amb oposicions de mestres a la Comunitat Valenciana, ens han demanat avançar la reapertura de la sala i així anem a fer-ho”, apuntava.

La sala romandrà oberta des del 26 d’abril al 25 de maig de dilluns a divendres de 8 a 22 hores, mentre que del 26 de maig a l’1 de juliol s’obrirà tots els dies de la setmana amb el mateix horari, de 8 a 22 hores. En total són 40 les places que s’ofereixen simultàniament en aquesta sala, dotada de climatització, condicions lumíniques adequades a l’estudi, taules d’estudi especials amb separadors i dues connexions wi-fi, la de la biblioteca del CiC i altra adherida a la Xarxa d’Universitats accessible per alumnat universitari de tot el món. A estes places s’afegeixen durant el dia les que es disposa en la sala de lectura de l’edifici al seu horari habitual.

La posada en marxa d’esta sala d’estudi va ser una iniciativa de la regidoria d’Educació posada en marxa en 2019 de forma pionera a les Comarques Centrals, per tal de donar les màximes facilitats possibles a l’estudiantat per estudiar en època d’exàmens. En primera instància es va obrir per als exàmens d’hivern, posteriorment també per als d’estiu, va prestar servei de forma adaptada a les restriccions de la pandèmia i ara torna a ampliar-se amb aquesta extensió del seu calendari d’apertura.

El regidor d’Educació destacava la iniciativa com “un salt de qualitat en l’oferta de serveis a l’estudiantat, i un pas més en l’aposta d’Ontinyent per ser una ciutat educativa, amb un servei que només sol ser accessible en grans capitals”.